Tekstil ve Moda

Animal Print Ne Demek 🐯

Animal print moda, doğadaki eşsiz desenlerden esinlenir. 
Animal print, İngilizce'de hayvan baskı veya hayvan desenli anlamına gelmektedir. Hayvan desenli, hayvan kürküne benzeyen desenlerde kumaşları anlatmak için kullanılan terimdir. Adından da anlaşılacağı üzere doğada bulunan hayvanlardan esinlenerek hazırlanan baskı desenlerine tekstil sektöründe animal print denilmektedir. Yoğun olarak leopar ve kaplan desenli kıyafetler, aksesuarlar için kullanılıyor. Kumaşların üzerine leopar, çita, jaguar, zebra, kaplan gibi benekli gibi bir hayvanın derisine ve kürküne benzemek için yapılan boyama ve baskı türüdür. 
Animal print elbiseler. 
Animal print desenler; leopar ve kaplan gibi belirgin desenleri olan hayvanların postundan esinlenerek tasarlanan desenlerdir. İnsanların hayranlıkla izlediği ve doğanın mükemmel desenlerini üzerlerinde taşıma isteğinden dolayı bu tarz baskı ve boyamalarla üretilen kumaşlar hazır giyimde sıkça kullanılmaktadır. Animal print elbise ve aksesuarlarda kullanılan bir giyim ve moda stilidir. 

2 yorum:

Okunuşu, enimıl pirint, hayvan desenli elbiseler. Başta leopar ve kaplan gibi desenli kıyafetler, aksesuarlar için kullanılıyor.

hayvan baskılı elbiseler bazılarımıza çok yakışıyor özellikle büyük kedi desenli kıyafetler