Tekstil ve Moda

Peplum Nedir, Peplum Ne Demek

Beyaz peplum bluz. 
Peplum aslında ceketin bel kısmına bağlı kısa bir etek parçası görünümüne verilen addır. Şimdilerde ise daha çok elbise ve eteklerin bel kısmına monte edilmiş ek bir etek parçası şeklinde kullanılıyor. Peplum, ceket, etek, bluz ya da elbiselerde genellikle bel hizasında verev kesilerek eklenen ve fırfırlı bir görünüme sahip kısmına denir. Modanın sık kullanılan parçalarından biri olan peplum, ceket, elbise ve eteklerin bel kısmına monte edilmiş ek bir etek parçası şeklinde kullanılıyor. 

Ceket, elbise veya bluzların bel kısmına monte edilen ek mini bir etek parçasıdır. Tam kalça üstüne denk gelecek şekilde tasarlanan bu parça, etek volanı gibi bir görünüm oluşturur. 1940'lı yıllarda oldukça popüler olan peplum, günümüz tasarımcıları tarafından da tercih ediliyor. 

Günümüzde ise peplum en çok elbise ve kalem eteklerde görülüyor. Elbise veya kalem etek üzerine dikilen ek bir kısa etek parçası şeklinde kullanılan peplumun gelinlik modelleri de son yıllarda en çok tercih edilen gelinlik çeşitlerindendir. 

3 yorum:

Peplum aslında 19. yüzyılda doğdu. Ama 1940'larda çok popüler oldu.

peplum kombini en yakın zamanda deneyeceğim

Peplum: Sezonun en hit parçalarından biri olan peplum, ceket, elbise ve eteklerin bel kısmına monte edilmiş ek bir etek parçası şeklinde kullanılıyor.