Tekstil ve Moda

Kombinezon Nedir, Kombinezon Ne Demek

Kombinezon, iç giyimin yanı sıra, kıyafetlerin altında, astar olarak kullanım olanağı sağlamaktadır. 
Kombinezon, omuzdan kalçanın altına kadar uzanan, bedeni örten kadınların ve genç kızların giysisidir; elbise içine giyilir ve genellikle elbiseden kısadır. Üst kısmı sıklıkla dantel ve nakışla süslenmiş sütyen biçimindedir. Kombinezon, kullanıcıların alt yada üst tarafına giydiği, kısa ve kolsuz iç çamaşırı; bir bakıma astar olarak kullanılan elbise türüdür. Kombinezonlar kadınların giydikleri kısa ve kolsuz iç çamaşırı olarak tanımlanabilir. Kombenizon, kıyafet içine girilerek hem bir astar görevi gören hem de vücut hatlarının daha estetik bir form kazanmasını sağlamaktadır. Kombinezonları, ister astar olarak, ister sıkılaştırıcı, isterseniz kıyafetinizi tamamlayıcı olarak kullanabilirsiniz. 

Her mevsimde giysilerin altında kadını bütünleyen kombinezonlar, ihtiyaç ve beklentilere uygun olarak çok farklı malzemelerden, değişik biçim ve türlerde üretiliyor. Bahar ve yaz aylarında, ince, hafif şeffaf, açık renkli eteklerin ve elbiselerin içerisinde kullanılan, kumaşların bedene yapışmasına ve içi göstermesine engel olan kombinezonlar, hanımlara hareketlerinde ve günlük yaşamlarında rahatlık getiriyor. Daha özgüvenli ve kadınsı bir duruş sağlıyor. Kombinezon kullanımı, verdiği rahatlık ve güven duygusu ile alışkanlık yaratıyor. Seçilen giysilerin rengine ve biçimine bağlı olarak, farklı kombinezon biçimleri seçmek gerekiyor. Ürünler aynı zamanda, esnek ve toparlayıcı modelleri seçildiğinde, vücudu şekillendiren, fazlalıkları örten, bedene form kazandıran bir işlevi de yerine getiriyor. Böylece giyilen eteklerin ya da dar elbiselerin daha şık ve düzgün durmasını, vücuda tam oturmasını sağlıyor. Üretiminde saten ve benzeri akışkan kumaşların daha fazla kullanıldığı kombinezonlar, üzerine giyilen kıyafetlere yapışmıyor. 

Kombinezon modelleri ve özellikleri 
Hanımların kıyafet seçimlerine, değişen beklentilerine, beden yapılarına ve ölçülerine uygun olarak pek çok farklı kombinezon modelleri bulunuyor. Modeller, kullanılan kumaş malzemelerinden, dikişe, askı biçimlerine, boylara, dokulara, ölçülere kadar pek çok unsur uyarınca biçimleniyor. Ürünlerde siyah, beyaz ve ten rengi en sık kullanılan renkler olmakla birlikte, tercihlere cevap vermek üzere değişik renk çeşitleri de kullanılıyor. Esnek kombinezonlar, vücudu hafifçe sarıyor. Mini elbise boylarında üretilenler, şık bir iç elbise görünümünde. Söz konusu ürünler, ev içi giyimde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Ürünlerin uzun, diz üstü modelleri, uzun etek ve elbiselerle kullanılıyor. Esnek, lastikli kumaşlardan üretilenler, bedeni yumuşak bir biçimde kuşatarak, hem fazla kiloları toparlıyor hem de üzerindeki giysilerin akışkan durmasını sağlıyor. Ürünlerde ince askıların kullanıldığı çeşitler olduğu gibi, daha geniş askıların omuzu sardığı türleri de bulunuyor. Askılı modellerde göğüs kısmında düz kesimler kullanılırken, v biçiminde göğse inen biçimler de kullanılıyor. Tamamen askısız ve korseli model ise özellikle askısız, straplez gece elbiselerinin kullanımını çok daha kolay, şık ve rahat hale getiriyor. Tül dantelli ve sütyenli modeller ise oldukça kadınsı bir hava yaratarak, gece kıyafetlerinin taşınmasını destekliyor. Kombinezon ürünleri içerisinde, sadece ince kumaştan eteklerin kullanımını kolaylaştırmak üzere üretilen jüponlar da bulunuyor. Yine siyah, beyaz ve ten rengi gibi seçenekleri bulunan jüponlar, etek kumaşının içi göstermesine engel oluyor, kumaş akışkanlığını artırıyor, rahatlık ve özgüven sağlıyor. 

5 yorum:

Bir iç giyim kıyafeti olarak çok işlevli ve kullanışlı olan kombinezonlar, bir ürün satın alındığında kullanıcıya aynı ürünü sıklıkla ve uzun süreler kullanma imkanı veriyor.

Kadın giyiminin en önemli boyutu olan iç giyimde, özel bir parça olarak kombinezon ayrı bir işlev görüyor.

matematikte de kombinezon var, kombinasyonun diğer adı

Kombinezon kadın diye duydum bakalım neymiş bu elbise

iç göstermemesi için ne giyilir diyorsan aradığın ürün kombinezondur.