Tekstil ve Moda

Mikrofiber Nedir, Mikrofiber Bez Ne Demek

Mikrofiber kumaşlar, giyim eşyaları, endüstriyel filtreler, mobilyalar ve temizlik ürünlerinde kullanılır. 
Mikrofiber, genellikle giysi, mobilya ve çarşaflarda ve ayrıca temizlik bezlerinde görülen, polyester ve naylon gibi ultra ince sentetik ipliklerden yapılan kumaşlara denir. 

Mikrofiber çok ince ipliklere ve bu ipliklerin geliştirilmesi teknolojisine verilen addır. Mikrofiber kumaşlar sentetik bir malzemedir ve polyester ve naylon (polyamid) liflerinden üretilirler. Öncelikle granül haldeki polyester ve polyamid gibi polimerler eritilerek sonsuz uzunlukta mikro iplikler elde edilir. Elde edilen bu mikro liflerden üretilen kumaşlara da mikrofiber kumaş denir. Mikro ipliklerin birbirleri ile bağlanmasında herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz. Bu nedenle insan sağlığına zarar verecek hiçbir madde içermez. Geliştirilmiş özel teknolojisi sayesinde her yönde kopma ve uzamaya karşı yüksek dirençli bir kumaştır. Bu özelliği sayesinde zor uygulamalarda başarı ile kullanılmaktadır. 

Mikrofiber kumaş, oldukça ince liflerden oluşur ve genelde polyester ve naylon liflerinin binlerce metre çekilerek inceltilmesi ile üretilmektedir. Bu şekilde çok hafif ve ince bir doku elde edilir; kumaş yüzeyi son derece yumuşaktır. Mikrofiber kelimesi; çok ince, küçük anlamına gelen İngilizce kökenli micro kelimesi ile lif anlamına gelen fiber sözcüklerin birleşimidir. 

Mikrofiber için en yaygın kullanım alanlarından biri temizlik ürünleridir. Özellikle mikrofiber bezler ve paspaslar yaygındır. Mikrofiber kumaşların diğer bir kullanım alanı ise nevresim takımlarıdır, toz ve polen alerjisi olanlar için mikrofiber kumaşlar, ev akarlarını uzak tutar ve diğer alerjen faktörlere karşı da oldukça dirençlidir. Microfiber temizlik bezi normal temizlik bezlerine göre 10 kat daha fazla emiş gücüne sahiptir. 

Mikrofiber kumaşların özellikleri 
Bir lifin mikrofiber olarak adlandırılabilmesi için 1 denyeden küçük olması gerekir. Denye ne kadar düşük ise lif o kadar incedir. Mikrofiber sentetik bir malzemedir ve polyester ve poliamid liflerinin birleşiminden oluşur. Polyester, malzemeye güç ve dayanıklılık verirken; poliamid, bezin emici olmasını ve kolay kurumasını sağlar. Mikrofiber bezlerin temizlik sırrı bir cm²'ye düşen lif miktarının fazlalığıdır. Bu çok fazla sayıdaki lifler binlerce kancalar oluşturarak kir, toz, mikrop, bakteri gibi çeşitli maddeleri yakalayıp absorbe eder. Dairesel hareketli etkili temizlik sağlar. İnce iplik dokusu sayesinde en küçük çatlak ve boşluklara kadar girer. Normal bezlerin ulaşamadığı yerlere ulaşır. Mikrofiber bezler kuru olarak kullanıldığında statik enerji prensibine göre, nemli olarak kullanıldığında ise emici kılcal damar prensibine göre çalışmaktadır. Mikrofiber temizlik bezlerinin astımlı ve alerjili kişiler için uygunluğu da testlerle kanıtlanmıştır. Temizlik bezi, statik elektrik yüklü bir dokuma tekniğine sahip olduğundan, tozları yere ve havaya karışmadan bünyesinde toplar ve akan suyun altında da hemen bırakır. Mikrofiber bezlerle yapılan temizlikte deterjana kesinlikle ihtiyaç yoktur. Tüm ihtiyacınız olan şey bir miktar sudur. 

Bir mikrofiber bezin ağırlığı su ile birlikte yedi katına çıkabilmektedir. Bu önemli bir özellik daha fazla suyu tutarak temizleme işlemi kolaylaştırır. Bunun yanı sıra kirli yüzeylerden bakteri toplayabilmesi de kumaşın tercih edilmesinde ki en büyük sebeptir. 

Üretim işlemi sırasında, elyaflar çok küçük lif parçalarına ayrılır ve yüzey alanı arttırılır bu da onları kir alma ve partikül yakalamada inanılmaz etkili hale getirir. Bunun yanı sıra, mikrofiberler çoğu yüzeyden bakteri ve virüsleri çekebilir ve yakalayabilir. Mutfaklarda, hastanelerde ve kullanıldıkları her yerde mikrop ve hastalık yayılma riskini azaltır. 

12 yorum:

temizlik için olmazsa olmaz haline gelmiştir, güderi gibi pahalı olmayan ama çok iyi temizlik sağlayan ürünlerdir kendileri

Microfiber, olağanüstü ince ipliklerden oluşan bir dokuma türüdür. İz bırakmadan temizleyen bezler ve çeşitli ısı geçirmez kumaşlar yapmakta kullanılır. Görüntü ve his olarak kadifeye benzer. leke tutmaz mikrofiber bezler polyamid ve polyester elyafın binlerce metre çekilerek inceltilmesi ile üretilmektedir. Mikrofiber bezlerle yapılan araç yıkamalarında kesinlikle çizilmeye yer yoktur. Mikrofiber bezler normal bir beze göre 10 kat daha fazla emiş gücüne sahiptir. Mikro fiber bezler kuru olarak kullanıldığında statik enerji prensibine göre nemli olarak kullanıldığında ise emici kılcal damar prensibine göre çalışmaktadır. Mikrofiber temizlik bezlerinin astımlı ve alerjili kişiler için uygunluğu da testlerle kanıtlanmıştır. Bu nedenle Avrupa ve Amerika'daki bütün hastanelerde ve çoğu evde yaygın olarak kullanılır.

Mikrofiber, çok küçük sentetik elyafların diğer adıdır. Mikrofiberlerin en bilinen çeşitleri polyesterlerden, poliamitlerden ya da polyester ve poliamit karışımlarından üretilir.

Mikrofiber ne demek yeni teknoloji bir kumaşmış anladım, mikrofiber kumaş nedir peki o da yazıda anlatılmış, mikrofiber sağlıklı mı her şeyin fazlası zarar :) mikrofiber su geçirir mi malzemesine göre değişir mikrofiber bezde bırak su geçirsin yok ev nasıl temizlenecek, mikrofiber yorgan ne demek yorganda mikrofber elyafların kullanıldığı anlamına gelir, mikrofiber ne ise yarar inceliği ve yumuşaklığı ile öne çıkar, mikrofiber yastık nedir mikro imce küçük liflerden yapılır mikrofiber bez malzemesi ile aynıdır.

Mikrofiberlerde dpf değeri 1 den düşüktür ve bu özellik kumaşa hoş bir tuşe, tatlı bir döküm ve inanılmaz yumuşaklık katar. Mikrofiber filamentler ipekten iki kat, pamuktan üç kat, yünden sekiz kat, insan saçıyla kıyaslandığında bir saç telinden yüzde bir ile binde bir kadar ince olan bu lifler en küçük partikül ve tozlara dahi temas ederek hijyen ve sterilizasyonu insan sağlığına uygun bir şekilde sağlamaktadır.

Temizlik evin en zor işlerinden olmakla birlikte bu işlerde kiri emme özelliğiyle en büyük yardımcılarımızdan biri haline gelen mikrofiber bez, herhangi bir deterjan benzeri ürün kullanımına gerek kalmadan deterjan olmadan da etkili sonuçlar sunan mikrofiber kumaştan üretilen özel bir temizlik bezidir.

Mikro liflerin çapı 0,2 denye kadar küçük olabildiğinden, tekstil üreticileri mikrofiber üretiminde kullanılan polyester lifleri geleneksel düzeler aracılığıyla ekstrüde edemezler. Bunun yerine, uzun, metal borular kullanırlar ve elde edilen polyester liflerin, ısı kullanılarak minik poliamid şeritlerle eritilmeden önce soğumasına izin verilir.

mikro kumaşlar çok yönlü ve pratik kumaşlardır

Mikrofiber Bez Nedir ?

Mikrofiber, polyester ve poliamidden oluşan sentetik bir elyaftır. Polyester temelde bir tür plastiktir ve poliamid ise naylon için kullanılan süslü bir isimdir. Lifler, gözenekli ve çabuk kuruyan çok ince tellere bölünmüştür. Polyester, bir havlunun yapısını sağlarken, poliamid yoğunluk ve emicilik katar.

Mikrofiber bez, dayanıklı, yumuşak ve emici bir malzemedir ve onu çeşitli kullanımlar için mükemmel kılar. Yapılış şekli nedeniyle mikrofiber temizlik, giyim, mobilya ve hatta spor malzemeleri için mükemmeldir.

mikrofiber kumaş özellikleri, mikrofiber bez nasıl yapılır, microfibre kumaş nedir, microfiber nedir, mikrofiber ne demek,

mikrofiber yorgan almayı düşünüyorum kullanan varsa cevaplayabilir mi acaba, mikrofiber yorgan sağlıklı mı ?

İyi günler, lütfen paspas kafaları için bir mikrofiber üreticisi önerin.