Tekstil ve Moda

Mermerşahi Kumaş Nedir, Mermerşahi Kumaş Özellikleri

Bebeklerin cildini tahriş etmemesinden dolayı ağız bezi olarak kullanılır. 
Mermerşahi, tülbente benzeyen ancak daha sık dokunmuş, beyazlatılmış, başörtüsü, bebek eşyaları, gelinlik ve cep astarı gibi ürünlerde kullanılan pamuklu kumaşa denir. 

Mermerşahi kumaşlar, tülbentle patiska arası kalınlıkta, hafif ve ince dokunan pamuklu bir kumaş türüdür. Tülbente benzeyen, ancak daha sık dokunmuş, beyazlatılmış ve yumuşak tutumlu bir kumaştır. 

Genellikle 30/1 Ne iplikten, 1 cm'de 23-25 tel çözgü, 1 cm'de 16-18 tel atkı sıklıklarda ve yaklaşık 80-85 g/m² ağırlıkta dokunur. Yazlık elbiselerde kullanılır, eskiden çocuk bezi yapımında da kullanılan kumaş türü, günümüzde bebeklerin ağız bezi olarak kullanılmaktadır. 

Mermerşahi Kumaş Özellikleri 
- Tüy bırakmayan bir kumaş çeşididir, kurulama bezi olarak tercih edilir. 
- Hafiftir, ince yapıdadır; yazlık kıyafetlerde kullanılır.
- % 100 pamuk olduğu için sağlıklıdır. Bu sebeple bebek bakım ve temizlik alanında tercih edilir. 
- Vücudu tahriş etmez. 
- Nefes alabilen bir kumaştır. 
- Terletmez ve koku yapmaz.

6 yorum:

Mermerşahi Bezi, Pamuk Kumaş

Model, manken ya da insan üzerinde orijinal patronları prova etmek ve tasarım düşüncelerini geliştirmek, denemek ve ara astarı olarak kullanılır. Bardak, tabak, cam, kristal gibi hassas ürünleri çizmeden kurulamada kullanılır. % 100 pamuk, emici, yumuşak ve hafif dokusu sayesinde bebek bakımında da ağız bezi kullanılır. (Bebek ağzı silmede ve kurulamada uygundur). Çamaşır makinesinde yıkanabilir.

Annelerimizin eskiden süzme yoğurt yapmak için kullandığı bezde yine mermerşahidir. Kese yoğurdu da denilen yoğurt mermerşahi bezinden yapılan bir torbaya konulur ve süzdürülür bu sayede kese yoğurt elde edilirdi.

Süzme yoğurt, mermerşahi bez torbalara konularak suyunun süzülmesi sonucu elde edilen koyu kıvamlı yoğurda verilen addır. Günümüzde kese yoğurdu denilen bu mükemmel lezzet soğuk meze yapımında sıklıkla kullanılır.

bugün online alışveriş sitelerinde organik, doğal ve cilde zararsız bez, tam bebeklerinizin ağzına layık diye reklamı yapılan ağız silme şeysi.

Tülbende benzeyen, ancak daha sık dokunmuş, beyazlatılmış ve yumuşak tuşeli bir kumaşlara mermerşahi denir. mermerşahi kumaş nasıldır, mermerşahi kumaşların özellikleri neler Genellikle 30/1 Ne iplikten 23 -25 çözgü/cm., 16 -18 atkı/cm. sıklıklarda ve yaklaşık 80 -85 gr./m' ağırlıkta dokunan kumaştır.

mermerşahi elbise nedir, mermerşahi kumaş nedir,