Tekstil ve Moda

Feminen Ne Demek, Feminen Giyim Tarzı Nedir

Kadına ait, dişiliği öne alan ya da dişiye benzeyen giyim tarzına feminen denir. 
Feminen, kelimesi sözlükte; kadınsı, kadına benzer, dişi, dişil, kadın gibi, kadınımsı anlamına gelir. Feminenlik, kadınsı özelliklere fazlasıyla sahip olma, kadınsılığı; davranışları ve giyim tarzı ile gösterme durumuna denir. 

Davranış, moda ve kılık kıyafet bakımından kadına özenen (erkek), kadınımsı, efemine, efeminen olarak da açıklanabilir. Maskülen teriminin zıt anlamlısıdır. 

Beden ve ruh özelliklerinin bir ya da birkaçı yönünden erkekten çok kadına benzeyen (kişi) anlamlarına gelir. Sıfat olan sözcük, ingilizce effeminate kelimesinden dilimize geçmiştir. Feminen kelimesi anlam olarak kadınları nitelemek için kullanılmakla beraber zaman zaman erkekleri de nitelemektedir. Kadın modasına ait özellikleri kullanan erkekler de feminen giyim tarzına sahiptir denilebilir. 
Feminen giyim tarzına sahip kadınsılığı ön plana çıkaran elbiseler. 
Feminen giyim tarzı ise kadınsı hatları vurgulayan giyim stili için kullanılmaktadır. Bu vurgulamalar vücut hatlarını ön plana çıkarma, renkleri, aksesuarları ve saçları kullanma gibi çeşitli şekillerde olabilir. Kıyafetlerin ve giyim tarzının daha kadınsı ve yumuşak bir tavır içinde olmasıdır. 

Feminen moda tarzında kişilik tamamen yumuşaklık, dökümlü elbiseler, renkler ve bukleler ile ortaya konmaktadır. Feminen tarza sahip kadınlar, elbiselerde ve dökümlü kumaşlarda, fırfırlarda, dantellerde, ve bunları tamamlayan narin aksesuarlar içinde kendini mükemmel hisseder. Dışarı çıkmak için hazırlanmak kolaydır, zamanını almaz ve dışarıda feminen tarz kıyafetler ile kendini evinde olduğu kadar rahat hisseder. Feminen kadın, hanımefendi bir kız, narin ve gençtir ve masumiyet, sıcaklık ve şefkat imajına bürünmüş bir prensestir. 
Feminen tarz kadına yakışır çünkü kadınsılık onun içinden gelir. 
Feminen tarz moda içine şu tür elbiseler ve aksesuarlar girer: Beli ince gösteren ve bele vurgu yapan kıyafetler, genellikle kloş kesim etekler ve elbiseler, romantik ve ince detayları olan şık bluzlar, dantel ya da tül detayları, eşarplar, çiçek ya da minik desenli kıyafetler, her çeşit etek, taşların ve boncukların kullanıldığı kıyafetler, ince topuklu ayakkabılar, zarif ve şık takılar, küpeler, bileklikler, halhal, fiyonklar ve aksesuarlar, uzun saç kesimi, örgü saçlar, saç bantları, tokalar. 

19 yorum:

kız özellikleri gösteren, kız gibi giyinen erkek veya kızsal şeyler, eşyalar, elbiseler, saçlar, görüntü vb sahip olan anlamına gelir

herşeyin fazlası zarar diye boşuna dememişler feminizm'inde fazlası rüküş oluyor.

Feminist insanlar biraz feminen olsa keşke ama nerde: feminizm, feminist hareket, ezilen kadın vb ideolojiye inananlar; çevremizde bu tür kızları görüyorum erkek karşıtlığını erkek gibi olmak zannediyorlar neymiş efendim sütyen takmazmış, çünkü bu erkeklerin dayatmasıymış erkekler üstsüz; memeleri açık dolaşıp, kadınların memeleri sütyen içine hapis edilemezmiş! koltuk altını almak gereği de duymuyor bu kadın arkadaşlar. Haa bayan denirse kıyameti koparır o yüzden kadın dedim, kadın-kız ayrımına da karşı bu cins insanlar (azılı feministler) neden çünkü erkeklerde böyle bir ayrım yokmuş. O kadar itici ki bizim yerli feministler, ukraynalı femen kızları hiç değilse memelerini açıp protesto yapıyorlar güzel güzel, bunlar açsa millet yüzünü çevirecek o yerli feminist kıllı kızlardan. Bu kızlar çevrede erkek gibi dolaşıyor bir de maço tavırları var çünkü feminenlerin hakkını savunurken kadınlığını ön plana çıkarmaz. Erkeklerle her durumda eşit olacak ya, parfüm, deodorant hak getire, saçını tara, kendine bir bak arkadaşım. Kadınsın biraz dişi ol! yok erkek fatma gibi dolaşacak etrafta. Kadınlar lütfen biraz feminen olun, maskülen tarzı ara ara deneyebilirsiniz ancak bunu hayat felsefesi olarak uygulamayın lütfen.

ünala belli kısımlarda katılıyorum ama hepsine değil tabi ki de. feminizmde diğer herşeyde olduğu gibi bir kişinin veya birkaç kişinin hatası bütün gruba yani diğer feministlere mâl edilemez. Bir kaç feminist kirli pasaklı diye bütün hepimiz öyle değiliz. Artık erkekler şunu kabul etmeli dünyayı kadınlar yönetiyor, erkeklerini kadınlar seçiyor ve toplumsal baskının azalmasıyla birlikte, erkeğini istediği an değiştirebiliyor, isterse yeni bir erkeği hemen bulabiliyor, birden çok erkeği aynı anda idare edebiliyor, artık kadınlar güçlü ve bu gücün kendilerinde olduğunu çok küçük yaşlarda fark ediyorlar. Kadının zekasına güç yetiremeyen bazı erkekler onlara şiddet uygulayabiliyor ama bu gerçeği değiştirmiyor ve erkeğin çaresizliğini ve kadınlar karşısında aciz kaldığını ispatlıyor. işimiz var ortalama zekamız erkeklerden daha fazla hatta bazı kadınlar erkekler ile oyuncak gibi oynuyor.

feminizm batının oyunu arkadaşlar :) ne zaman bizi feminist veya erkekçi diye böldüler o zaman bizi yönetmeye başladılar. ne diyim ben biraz beyim bilirciyim size kolay gelsin.

feminist ile feminen giyim farklı şeyler arkadaşlar.

ortalıkta efeminen kadın kalmadı hepsi murtaza emmi gibi dolaşıyor.

Efeminen ya da efeminelik, kadınsılık veya kadınsı tavırlı erkek en sık davranış tarzı olarak taşıyan erkeklere denir. Efemine terimi de kadın doğasında mevcut olduğu varsayılan davranış özelliklerini sergileyen erkek bireyler için kullanılmaktadır. Çünkü bu davranış şekli cinsiyet rolü ve davranış şekliyle ilişkilidir yani erkek olup da kadın gibi giyinip kadınlar gibi davrananlar da efeminen - feminen tanımına girer.

feminenin tersi yani zıddı olan terim maskülendir,

feminen mobilya ve dekorasyonda da kullanılmakta eğer pembeyi ortama ve kumaşlara basıp bolca da çiçekli böcekli desen ve ürünler koyduğunuzda al sana feminen modalı ürünler.

feminen giyim tarzında istediğiniz zaman hanım hanımcık olabileceğiniz gibi, isteğiniz zaman da dişiliğinizi öne çıkarıp çok seksi olabilmeniz mümkün.

bazı arkadaşların kafaları karışmış feministlerin kıyafetleri ile feminen giyim tarzı aynı değildir, nitekim feministlerin bir giyim tarzı yoktur feminen giyim tarzı ise kadınlığı öne alır. feministler erkeklerle her alanda eşitlik için mücadele eder bunun için de sutyen takmazlar! ama efeminen moda ve feminen giyimde sutyen önemli bir aksesuardır. bu kavramlar farklı kimi zaman da birbirine karşıdır.

Deminen değil doğrusu feminendir.

feminen şıklığı nedir diye öğrenmeye geldik

efeminen elbise modası, feminen erkek, feminen kadın, efeminen tarza sahip insan, feminen sözlük anlamı, feminen nedir, feminen giyim tarzı,

benim feminen tarzım, senin feminen tarzın bu tarza bayılıyorum çiçekli pembeli elbiseleri seviyorum

feminenlik arttıkça taş fırınlık seviyesi azalır

İş hayatında ciddiyetin sembolü olan takım elbiseler bu sezon moda dünyasında neo-feminen (yeni feminen) kadının üniformasına dönüşüyor. Bu kış gökyüzünün sıkıcı gri ve siyah tonlarına teslim olmayan kadın takımlar canlanan renkleriyle şimdiye kadar takım elbiselere mesafeli duranların bile aklını çeliyor.

Feminen giyim tarzı ise kadınsı hatları vurgulayan giyim stili için kullanılmaktadır. Genelde günlük bir giyim tarzına sahiptirler. İnce ve romantik detayları çok severler. Dekolteden ve cesur kıyafetlerden uzak dururlar. Beli ince gösteren kemerler, ince topuklu ayakkabılar, romantik görüntüyü sağlayan aksesuar ve dantel detayları, kloş kesim etekler feminen giyimin olmazsa olmaz ve vazgeçilmez parçalarıdır.