Tekstil ve Moda

Petrol Rengi Nedir, Petrol Renk Özellikleri

Petrol rengi tişört. 
Petrol rengi ya da petrol mavisi, koyu mavi ile koyu yeşil karışımı bir renktir. Bu renkte olan ürünler petrol renginde şeklinde ifade edilir. 

Petrol rengi, ilgi gören sevilen renkler arasındadır. Ham petrol, sıvı hidrokarbonlarla değişen oranlarda çözünmüş gaz, katran ve katkı maddelerinden oluşur. Hafif (yüksek graviteli) petrol açık kahverengi, sarı veya yeşil renkli; ağır (düşük graviteli) petrol ise koyu kahverengi veya siyah renklidirler. Petrol rengi, kendi adını aldığı yüksek graviteli kaliteli petrolün rengine benzemektedir. Petrol; mavi renk ile yeşil renginin birleşimi ile oluşan renktir. yani ikisinin karışımından oluşan renktir. 

Petrol rengi kıyafet olarak, mimari ve iç dekorasyon için kullanılması evlere enerji verir. Evin içindeki ahengi artırır. Kullanıldığı her yere enerji verir. Bu saye de hayatımıza renk gelmiş olur. Yine petrolün rengi iç duvarda uygulandığı zaman çarpıcı bir görünüm kazanır. 

Petrol Rengi Nerelerde Kullanılır 
Bu rengin kullanıldığı yerlerden biri de takı renkleridir. Bu renkler sayesinde ilgi çekici bir görünüm yakalamış oluruz. Bu sayede ise kıyafetlerimize harika kombinler elde etmiş oluruz. Yıllardır her alanda kullanılır, canlılığı sayesinde etkileyici bir atmosfer elde edilir. Girdiği her yere canlılık ve enerji katar. 

0 yorum: