Tekstil ve Moda

Drop Nedir, Elbisede Drop Ne Demek

Takım elbise alırken drop numaraları kontrol edilip bedenimize uygun olan seçilmelidir. 
Drop beden (Alm. Spezialgrössen, İng. drop body size; drop value), erkek takım elbiselerinin beden ölçüleri aynı kalmak koşuluyla boy ve kol uzunluğu ölçülerinin uygun olarak gruplandırılmasıyla elde edilen beden numarasına denir. 

Drop terimi; bir ceket ya da takım elbisede, göğüs ve bel ölçümü arasındaki fark olarak adlandırılır. Ceketin göğüs ölçüsüyle ile pantolonun bel ölçüsü arasındaki farkın inç olarak karşılığıdır. Göğüs 100, bel 86 cm ise aradaki 14 cm fark 5.5 inç cinsinden yuvarlanır ve drop numarasına ulaşılır yani drop 6 olur. 

Drop; bir takım elbise seçiminde dengeli olmak, ceket ya da takım elbise kesimini özel kılmak ya da genel anlamda elbisenin bedene uyumunu daha da iyi hale getirmek için gereklidir. Drop değeri arttıkça bu, takımın veya ceketin bel çevresinin daraldığı anlamına gelmektedir. Aynı şekilde drop değeri küçüldükçe bel çevresi büyür, bollaşır. Normal ölçülerde bir erkek drop 6 giyer, kilolular drop 4 giyer ve ince ve uzunlar drop 8 giyer. 

Dropsuz takım elbise ise drobu olmayan yani bedende tek kalıp olarak üretilmiş, modelin droplu bedenlerinin üretimi yapılmamış anlamına gelir. 

Takım Elbiselerde Drop Numaraları Nelerdir 
Takım elbiselerde veya pantolonda drop numaraları; göğüs, bel ve boy arasında genel dengeyi kurmak için gereklidir. Böylece vücut yapısına uygun şekilde, mükemmel bir takım elbise seçme fırsatını da yakalamış oluruz. 

Her boyut ve stile bağlı olarak kullanılan drop numaraları; 
Drop 7-8: İnce yapılı, uzun boylu ve kol boyu uzun olan erkekler için, 
Drop 6: Normal yapıya sahip erkekler için, 
Drop 4: Normal boylu ancak biraz daha kilolu erkekler için. 

6 yorum:

6 drop ne demek yıllardır ne olduğunu öğrenmeye çalışıyordum sayenizde merakımı giderdim

Dropsuz ne demek peki açıklayayım o zaman; drobu olmayan yani bedende tek kalıp üretilmiş drop yapılmamış anlamına gelir.

dropsuz kot pantolon ne demek bunun cevabını burada buldum

Piyasada bilinenin aksine takım elbisenin kol boyuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan terimdir drop.

52-6 drop ne demek, 48-6 drop ne demek ya da dropsuz ne demek

Drop bilgisi kıyafetin üste çok daha iyi bir şekilde oturmasını sağlar.