Tekstil ve Moda

Mezuniyet İçin Elbise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli 🎓

Kimine göre bitişi, kimine göre başlangıcı ifade eden mezuniyet gününün her şekilde özel olduğu kesin bir gerçek. Bugün ile belki hayatınızın en güzel aynı zamanda en parasız dönemine veda edip iş hayatına adım atmaya hazırlanıyor olacaksınız belki de liseden üniversiteye geçip bambaşka bir okul dönemine başlıyor olacaksınız. Her durumda da mezuniyet günü; heyecanı, özeni, güzel kıyafetleri hak etmiyor mu? Cevabınız evet ise çoktan araştırmalara başlamışsınız demektir. Biz de bu zorlu kararlar sürecinde en azından kıyafet seçmenize yardımcı olup heyecanınıza ortak olmayı istedik. Mezuniyet kıyafeti seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç ipucunu sizin için derledik. Umarız ki işinize yarar ve o günün en güzeli siz olursunuz. 

1-) Vücudunuzu Tanıyın 
En önemli kural vücudunuzu tanımak olacaktır. Vücut tipinizi iyi saptamalı ve kıyafet seçeneklerini buna göre oluşturmalısınız. Vücudunuzun kusursuz bölümlerini ön plana çıkarıp kusurlu bölümlerini saklamak ilk amacınız olmalı. Örneğin dar omuz, ince bel ama geniş basenlere sahipseniz dikkatleri bel ve göğüs bölgenize çekecek kıyafetler seçmelisiniz. Basen bölgenizi kloş kesim, şifon ya da tafta eteklerle kamufle edebilir daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. 

2-) Mekan ve Saat Detayları Önemlidir 
Kıyafetinizi mezuniyet töreninin yapılacağı mekan ve saate göre belirlemenizde fayda var. Eğer ki gündüz ve açık havada yapılacak bir törene katılacaksanız abartılı abiye modeller yerine daha uçuş uçuş belki çiçek desenli elbiseler ve hafif bir makyaj doğru tercih olacaktır. 

3-) Eğlenmek Önemliyse 
O gece eteklerinizin uçuşması ile dikkatiniz dağılmasın istiyorsanız şık tulumlar sizin için mükemmel bir alternatif olabilir. İster renkli ister düz siyah, tarzınıza uygun olanı seçin ve özgür bir mezun olun. 

4-) Renk Seçimine Dikkat 
Elbisenizin rengini belirlerken ten renginizle uyumunu göz ardı etmemelisiniz. Eğer ki açık tenliyseniz saks mavisi, ateş kırmızısı ya da mor tonları; koyu tenliyseniz menekşe, yağ yeşili, pudra pembesi gibi seçimler oldukça hoş olacaktır. Aynı zamanda mezuniyet töreni gündüz saatlerinde yapılacaksa özellikle canlı ve pastel renkleri tercih etmek sizi daha enerjik gösterebilir. 

5-) Aksesuar Seçimleri Önemli 
Kıyafetinizin şıklığını tamamlamak, önemli ölçüde aksesuar seçimine bağlıdır. Bu nedenle birbirini tamamlayan takıları tercih etmelisiniz. Takılar fazla dikkat çekici ise çanta ve ayakkabınızı daha sade seçimlerden tamamlamalısınız. 

6-) Ayakkabı Klasik Olmak Zorunda Değil 
Mezun oluyorsunuz diye yüksek topuklu, stilettolar, platform topuklar ve benzerlerini seçmek zorunda değilsiniz. Klasiklere savaş açın! Önemli olanın sizin tarzınız olduğunu ve sadece içinde rahat olduğunuz seçimlerle ilgi çekici görünebileceğinizi unutmayın. Örneğin şık bir elbisenin altına uçuk ve kreatif tarzda spor ayakkabılar giyerek hem farklı hem iddialı hem de rahat bir mezun olabilmeniz mümkün. 

7-) En Önemlisi 
Hepsinden önemlisi o anların tadını çıkarın. Ne kıyafet seçimi, ne mekandaki eksiklikler tadınızı kaçırmasın. Hayatınızda tekrarı mümkün olmayan günlerden birini yaşadığınızı unutmayın ve iyi hatırlamak için elinizden geleni yapın. 

1 yorum:

mezun oldukta kıyafet seçmesi mi kaldı :)