Tekstil ve Moda

Culotte Nedir, Culotte Pantolon Ne Demek

Culotte pantolon. 
Culotte ya da pantolon etek (Alm. Hosenrock, Fr. jupe-culotte, İng. divided skirt; pantskirt; trouser skirt), kalıpları etek tarzında geniş kesilmiş pantolona denir. Culotte pantolon, kesimi bol olan pantolon modelinin paçaları geniş ve kısadır. Culotte pantolon bir diğer adı ve okunuşu külot pantolondur. Culotte pantolonlar yüksek belli, büyük cepli, oldukça bol ve kısa paçalı olarak karşımıza çıkıyor. 

Fransızca bir sözcük olan culotte kelimesinden türetilmiştir; külot, pantolon, pantolon, şort veya bir şeyin alt yarısı anlamlarına gelmektedir. İngilizce de ise dizin hemen altında sona eren dar pantolonun tarzı anlamına gelmekte olan "Culotte" kelimesi günümüzde de bol paçalı ve baldırlarda biten pantolonlar (veya pantolon-etekler) için kullanılmaktadır. Aslında pantolonun kesim modeli palazzo pantolonun kısa paçalı halidir desek yeridir. Palazzo pantolon modelinin farklı kesimli halidir. 

Denim yani kot kumaşına sahip culotte pantolonlar özellikle sokak modasının en gözde parçalarından biri haline gelmiş durumda. Topuklu ayakkabıyla kombinleyebileceğiniz gibi altına beyaz sneaker giyerek rahat bir şıklık yakalayabilirsiniz. 

Ofis kullanımı için babet ya da topuklu ayakkabı seçebilir, clutch ya da küçük el çantalarıyla birlikte deneyebilirsiniz. 

Culotte pantolon kısa paçalara sahip bir pantolon modeli olduğundan kısa boylu kadınlar bu modeli tercih ederken dikkat etmelidir. Culotte pantolonun yüksek bel culotte pantolon modelini seçmeli ve çok da kısa olmayan yani hemen dizin altında biten culotte pantolon modellerinden uzak durmaları gerekir. Aksi takdirde culotte pantolon vücudu basık göstereceğinden olduğunuzdan daha kısa görünüme sahip olabilirsiniz. Bu nedenle culotte pantolonun biraz daha uzun modellerini daha çok bileğe yakın boydaki kesimlerini tercih etmelisiniz. Üzerinize bol ve dökümlü şeyler tercih etmek yerine giydiğiniz tişört, gömlek ve bluzlerinizi yüksek bel modelini kapatmayacak şekilde kombinleyerek boyunuzun kısa görünümünü kapatabilirsiniz. 

3 yorum:

Rahat ve spor bir stile sahip olan culotte pantolonlar aynı zamanda şık olmak istediğinizde de size alternatifler sunabilir.

Culotte pantolonlar klasik siyah veya ekoselerin yanı sıra, kahverengi ve lacivert gibi hafif pileli modelleri, aynı midi eteği kombinlediğiniz şekilde kombinleyebilir ya da daha kalıplı pantolon modellerimizden tercih edebilir ve keskin hatlara sahip bir siluete sahip olabilirsiniz.

bence siyah culotte pantolon kullanıcı kesim tarafından oldukça sevilen ve bir o kadar da kullanışlı bulunan ürün çeşitleri arasında yer almakta en azından benim için öyle