Tekstil ve Moda

Evde Katlı Saç Kesimi Nasıl Yapılır 💇‍♀️

Katlı saç kesimine en alt kısımlardan başlayın, böylece saçın boyunu ve katlarını kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Katlı saç kesiminin evde yapılamayacağını düşünenler çok yanılıyor! Çünkü doğru teknik ve yöntemler sayesinde evde saçlarınızı katlı keserek bambaşka bir görünüme kavuşabilirsiniz. Saçların daha hacimli, dalgalı ve hareketli görünmesine katkı sağlayan bu saç kesimini, dilerseniz hafif katlı saç kesimi olarak da tercih edebilirsiniz. Belli belirsiz katlar sezonun yine en iddialı saç modelleri arasında yer alır. Modası hiç geçmeyen omuz hizasında katlı saç kesimi ile trend ve dramatik bir görünüm sağlayabilirsiniz. Katlı saç kesimi nasıl yapılır sorusunun cevabı için bu 10 adımı uygulayınız:

10 Adımda Evde Katlı Saç Kesimi Nasıl Yapılır 
1-) İlk olarak saçların temiz ve ıslak olması gerekir. 
2-) Saçlarınızı şampuan ile yıkadıktan sonra dişli tarak yardımı ile tarayın. Sonrasında saçınızı ortadan ikiye eşit olarak ayırın. İki eşit parçaya ayrılan saçları tekrar 7 eşit parçaya ayırın. (Saçınızın gürlüğüne göre parça sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz.) 
3-) Ayrılan parçaları tel toka yardımı ile bükerek yukarı toplayın. 
4-) Katlı saç kesimine en alttaki tutamı keserek başlayın. Saçı işaret parmağınızın arasına alıp 90 derecelik açıyla kaydırarak kesme işlemine başlayın. 
5-) Kestiğiniz tutamı farklı yönlerden ve değişik açılardan saçınızı çekerek kontrol etmeyi unutmayın. 
6-) Alttaki kestiğiniz tutamla yeni keseceğiniz kat arasındaki mesafeye karar verdikten sonra 90 derecelik açıyla ikinci katı kesmeye başlayın. 
7-) Sol bölümü keserken saçı orta ve işaret parmağınızın arasına alıp sıkıştırıp dümdüz yapın ve ucunu 90 derecelik açıyla tutup uçlarından parmağınızı kaydırarak kesmeye devam edin. Sağ tarafı da aynı bu şekilde kesmeye özen gösterin. 
8-) Bu işlemi tamamladıktan sonra saçlarınızın üst bölüm uzunluğunu alttaki tutumlarla belirleyin. Orta ve alt katmandaki saçların daha uzun olmamasına dikkat edin. 
9-) Alın bölgesini keserken üst kısımlardaki tutamları yukarı doğru dümdüz çekin ve ucunu 90 derecelik açıyla kıvırıp dikkatli bir şekilde kesme işlemini tamamlayın. 
10-) Son olarak alttaki tutumlarla en son kestiğiniz katın uzunluğu kontrol etmeyi ve saçınıza şekil vermeyi unutmayın.

Katlı Saçlara Nasıl Şekil Verilir
Katlı saç kesimi saçlara hacim kazandırdığı için şekil vermek oldukça kolaydır. İsterseniz yuvarlak fırça dilerseniz de düz fırça yardımı ile saçların çıkış yönünün tersine doğru fönleyerek doğal görünümlü ve hareketli bukleler oluşturabilirsiniz. Son olarak saçınızı öne ve arkaya doğru fönleyerek ufak dokunuşlarla saç şeklinizi tamamlayabilirsiniz. Katlı saçların gün boyu hacimli ve parlak görünmesini sağlamak için saç spreylerinden faydalanabilirsiniz. 

1 yorum:

Bu süper pratik saç kesim yöntemi sayesinde, siz de evde rahatlıkla saçlarınızı kesebileceksiniz