Tekstil ve Moda

4 Adımda Balerin Topuzu Nasıl Yapılır

En şık saç modellerinden biri de başımızın üzerinde düzgünce sarılmış topuzdur. Bu topuz denilince de akla ilk gelen elbette ki balerin topuzudur. Bugün sizlere adım adım balerin topuzunu anlatacağız. Bu adımlar sonrasında siz de kuaförden çıkmış gibi saçlara sahip olabilirsiniz. İhtiyacınız olan tokalar, donut toka ve saç spreyi. Donut tokaları birçok bijuteriden bulabilirsiniz. İstediğiniz topuzun büyüklüğüne göre büyük ve küçük seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Günlük kullanım için küçük donut toka çok daha iyi olacaktır. 

Hem klasik hem de çarpıcı bir topuz modeli denemek istiyorsanız, yalnızca dört adımda kusursuz bir balerin topuzuna sahip olabilirsiniz! Klasik topuz modellerinin en sevilen ve bilinen seçeneklerinden biri olan balerin topuzunu denemek için, saçlarınızın omuz hizasından uzun olması yeterli. Üstelik yalnızca balerin topuz tokası olarak kullanabileceğiniz birkaç tel tokaya, bir lastik tokaya ve tarağa ihtiyacınız var. Bu malzemeleri temin ettikten sonra dilediğiniz her yerde bu saç modelini uygulayabilir, yepyeni bir görünüme kavuşabilirsiniz. Siz de pratik, etkileyici ve kolay saç modellerini tercih ediyorsanız, balerin topuzu yapımı için aşağıda yer alan dört adımı izleyebilirsiniz! 

4 Adımda Balerin Topuzu Yapımı 
Balerin topuzu düz saçlarda uygulaması daha pratik olan bir saç modelidir. Bu nedenle kıvırcık ya da sık dalgalı saçlara sahipseniz, topuz yapımı aşamasına geçmeden önce saçlarınızı düzleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Balerin topuzu örgülü ya da açık saçlarla bir arada kullanılabilir. Topuzunuzun şeklini tarzınıza ve saçlarınızın uzunluğuna göre kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Karar aşamasını geçtiğimize göre, birinci adım sizi bekliyor! 

Adım 1: Topuzunuzun Hizasını Belirleyin 
Balerin topuzu başınızın farklı hizalarında yapılabilir. Saçlarınız oldukça uzunsa, topuzu başınızın en üst noktasına sabitleyebilir ya da orta hizada kullanabilirsiniz. Omuz hizasına yakın saçlarınız varsa ensede balerin topuz modelinin de kusursuz bir görünüm oluşturacağından emin olabilirsiniz. Dilediğiniz hizayı belirledikten sonra, saçlarınızı lastik toka yardımıyla, bu hizada at kuyruğu şeklinde toplamalısınız. Saçlarınızı sıkı ve düzgün bir şekilde toplamaya özen göstermelisiniz. 

Adım 2: Örgülü Topuz Modeline Ne Dersiniz 
Eğer örgülü balerin topuz modelini tercih ediyorsanız, at kuyruğu yaptığınız saçlarınızı kalın bir örgü haline getirmelisiniz. Bu esnada dilerseniz kısa saç tellerinin örgüden çıkmaması için, saçlarınızın uçlarına ve boylarına bir bakım yağı uygulayabilirsiniz. 

Adım 3: Topuzunuzu Oluşturun 
Örgülü ya da açık haldeki at kuyruğunuzu tek bir yöne doğru kıvırarak bir burgu haline getirmelisiniz. Daha sonra burgu yaptığınız saç tutamını, saç uçları saçlarınızın arkasına gelecek şekilde dolamanız yeterli. Tel tokalar yardımıyla oluşturduğunuz topuzu tamamen sabitlediğinizden emin olmalısınız. 

Adım 4: Son Rötuşları Tamamlayın 
Topuzunuzu sabitledikten sonra, iş tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış! Dilerseniz birkaç saç tutamının yüzünüze ya da kulaklarınızın yanına düşmesine izin vererek daha dramatik bir görünüm elde edebilirsiniz. Topuzunuzu güçlü bir şekilde sabitlemiş olsanız da, bir saç spreyi yardımıyla modelin bozulmadan durma süresini uzatabilirsiniz. Dikkat, saç spreyini gözlerinizi sıkı sıkı kapayarak uzaktan saçlarınıza sıkın. Son olarak, balerin topuzunun renkli saç bantlarıyla da harika bir uyum sağlayacağını belirtmek gerekir. Dilerseniz bir bandana takabilir ya da topuzunuzu bir kurdeleyle çevreleyebilirsiniz. Artık topuzunuz ve siz hazırsınız. 

1 yorum:

topuzları çok seviyorum derli toplu temiz görünüm veriyor etrafa dökülmesini de azaltıyor