Tekstil ve Moda

Duştan Sonra Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır

Eksiksiz bir saç bakım alışkanlığı edinerek güçlü, sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşmak için her duş sonrasında birkaç bakım ipucunu uygulamayı ihmal etmemelisiniz. 

Güçlü, hacimli, canlı ve ışıltılı saçlara kavuşmanın yolu eksiksiz ve düzenli bir saç bakım rutini oluşturmaktan geçer. Saçlarınızı yıkarken onların yapısına ve ihtiyaçlarına en uygun şampuan ve saç kremini kullanarak derinlemesine temizlenmiş ve güç kazanmış saçlara kavuşabilirsiniz. Fakat eksiksiz bir saç bakım rutini, duş sonrasında da devam etmelidir! Duştan sonra saç bakımı uygulayarak daha yumuşak, kolay taranan, parlak ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Böylelikle saçlarınızı çok daha kolay şekillendirebilir, kusursuz görünen saçlarınızın keyfini dilediğinizce çıkarabilirsiniz. O halde sözü daha fazla uzatmadan banyodan sonra saç bakımı adımlarını sıralamaya geçelim! 

1. Saçlarınıza Nazik Davranın 
Duştan çıktığınızda henüz nemli olan saçlarınız, yıpranmaya ve hasarlara karşı her zamankinden daha dayanıksızdır. Bu nedenle banyo sonrası saç bakımı rutininin tüm adımlarını son derece dikkatli bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Saçlarınızdaki fazla nemi almak için havluyla saçlarınızı ovalamaktan kaçınmalı, ıslak havluyu saçlarınızda uzun süre bekletmemeye özen göstermelisiniz. Sert kumaşlı havlular yerine mikrofiber ürünleri tercih edebilir ya da pamuklu temiz bir tişört yardımıyla saçlarınızı nazikçe kurulayabilirsiniz. 

2. Saçlarınızı Dikkatle Tarayın 
Duş esnasında saçlarınıza uygun bir bakım kremi kullanmak, duş sonrasında saçlarınızı taramayı son derece kolaylaştırır. Fakat yine de saç uçlarınızda kırıkların oluşmasını engellemek adına, saçlarınızı tararken son derece nazik olmalısınız. Özellikle ince telli, yıpranmış ve kuru saçlar, tarama esnasında size zorluk çıkarabilir. Böyle bir durumda saç bakım spreylerinden yardım alabilir, saçlarınızı çok daha güvenli bir şekilde tarayabilirsiniz. 

3. Islak Saçlarınıza Şekillendirici Uygulamaktan Kaçının 
Elbette, burada sözünü ettiğimiz şekillendiriciler, saç düzleştirici ve maşa gibi saçlarınıza yüksek ısı uygulayan ürünler. Saçlarınız henüz nemliyken onları ısıya maruz bırakarak şekillendirmeye çalışmak, saç tellerinizin yıpranmasına neden olur. Siz saçlarınızın kuruduğunu zannetseniz de, maşa ya da düzleştiriciyle dokunduğunuz saçlarınızdan buhar çıktığını görüyorsanız, bu işlemi ertelemelisiniz. Saçlarınızı yüksek ısıya maruz bırakmaktan kaçınmak en doğrusu. Dilerseniz saçlarınızı şekillendirmek için difüzör kullanabilir ya da saç şekillendirici köpük ve kremlerden yardım alabilirsiniz. 

4. Saçlarınızın Gücüne Güç Katın 
Saçlarınızı her duş sonrasında kırılma ve yıpranmaya karşı koruma altına almaya saç uçlarınızdan başlayabilirsiniz. Duş sonrası saç kremi ya da saç bakım yağı kullanmak, saç uçlarınızı güçlendirmek ve beslemek için oldukça pratik bir yöntemdir. Durulanmayan formüllere sahip ürünleri banyo sonrası saç bakımı rutininize ekleyebilir, saçlarınıza yoğun bir bakım desteği sağlayabilirsiniz. Sözünü ettiğimiz 4 adımı uygulamak için her duş sonrasında fazladan yalnızca birkaç dakika harcamanız gerekir. Bu dakikaların güçlü, sağlıklı ve kusursuz görünen saçlara kavuşmaya değeceğinden emin olabilirsiniz! 

2 yorum:

Banyodan sonra saç kabarmasını önlemek için duştan önce saçınıza özel yağlar uygulayın. Eğer saçlar kuruysa bakıma ihtiyacı varsa durulanmayan ürünlerle bakımına destek olmak oldukça önemlidir.

Saç bakımı üzerine yazınızda verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Saçlarımız, boyalı da olsa boyasız da olsa mutlaka bakıma ihtiyaç duyuyor. Özellikle boyalı saçlar, ekstra bakıma ihtiyaç duyuyor. Çünkü saç zamanla boyandıkça, nemini ve canlılığını kaybedebiliyor. Bununla beraber; yıkamaya, kullanılan bakım ürünlerine, güneşe vb. etkenlere de bağlı olarak saçımızdaki boya, zamanla canlılığını yitirebiliyor.