Tekstil ve Moda

Resort (Cruise) Koleksiyon Nedir, Özellikleri Nelerdir

Resort koleksiyon. 
Resort koleksiyon ya da cruise (gemi ile seyahat) koleksiyon, ünlü markalar, senede 2 defa koleksiyon çıkarırlar: İlkbahar - yaz ve sonbahar - kış. İşte, bu 2 temel koleksiyon dışında çıkarılan ara koleksiyona resort koleksiyon denir. Resort koleksiyon genellikle ara sezon çıkarılan tatil koleksiyonudur. 

Bir gemi seyahati koleksiyonu veya tatil köyü koleksiyonu veya tatil kıyafeti bazen aynı zamanda tatil veya seyahat koleksiyonu (Fransızca croisière koleksiyonu), bir moda evi veya moda markası tarafından üretilen sezonlar arası veya sezon öncesi hazır giyim serisidir. New York, Londra, Paris ve Milano'daki defilelerde, iki yılda bir tekrarlanan sezonluk koleksiyonlardır (ilkbahar/yaz ve sonbahar (veya sonbahar)/kış).

Başlangıçta, kış aylarında gemi seyahatlerine çıkan (örneğin Kuzey Amerikalılar) veya sıcak Akdeniz bölgesinde (örneğin Avrupalılar) tatil yapan varlıklı müşteriler veya daha tecrübeli jet sosyeteler için tasarlanmıştı. Gemi seyahati koleksiyonları, satış noktalarındaki havanın aslında kışlık giysiler gerektirdiği durumlarda tatile gidilecek iklim sıcak olduğu için hafif ilkbahar veya yazlık giysiler sunar. 

Resort koleksiyonlar; Mağazalarda en uzun süre kalan koleksiyonlardır. Sonbahar/kış, ilkbahar/yaz dönemleri arasındaki geçişlere ev sahipliği yapan parçalar, markaların en fazla ürün sattığı koleksiyon parçalarıdır. 

1 yorum:

Dönüşümlü olarak resort veya cruise koleksiyon adı verilen koleksiyonlardır kendileri