Tekstil ve Moda

Lip Gloss Nedir, Gloss Ne İşe Yarar

Dudak parlatıcıları genellikle likit yapıda olurlar. 
Lip gloss ya da Türkçe ifadesiyle dudak parlatıcısı, dudağa sürülen ve parlaklık vermesi için kullanılan makyaj ürünüdür. Lip gloss dudaklara parlak, ıslak ve dolgun bir görünüm katan ruj çeşididir. Renksiz ya da çeşitli renklerde olabilir. Simli, ışıltılı, aromalı, kokulu çeşitleri vardır. Tüp, fırçalı, bilyalı olabilir. Jel ya da sıvı formüle sahip olan gloss ruj, sürüldüğünde canlı ve göz alıcı görüntü elde etmenize yardımcı olur. 

Lip gloss nasıl kullanılmalıdır 
Parlak ve şeffaf görünümlü renkler sık tercih edilmekle birlikte dudak parlatıcıları farklı tonlarda renk seçeneklerini içerir. Nemlendirme ve parlak görüntü elde etmek amacıyla kullanılan ürün farklı yöntemlerle kullanılabilir. Lip gloss doğrudan dudaklara uygulanabilen bir ürün olduğu gibi ruj, dudak kalemi ve dudak farı üzerine uygulanabilen bir makyaj ürünüdür. 

Lip gloss kullanırken nelere dikkat edilmelidir 
Lip gloss, içerdiği formül sayesinde kullanıldığı anda dudakların daha dolgun ve hacimli olmasını sağlar. Kullanıcılar bu etkiyi göz önüne alarak kendi dudak yapılarına uygun miktarda uygulama yapmalıdır. Kalın ve dolgun dudaklara sahip kadınlar, özellikle şeffaf ve kırmızı tonlardaki lip gloss ürünlerinin yarattığı hacimli görüntüyü düşünerek minimum seviyede tek kat uygulama yapmalıdır. Dikkat edilecek önemli nokta ten renginiz ile uyumlu ürünleri kullanmaktır. Kuru ve çatlamış dudaklara sahip kadınlar, Lip gloss kullanmadan önce dudaklarını peeling işlemiyle pürüzsüz hale getirmelidir. Peeling işleminden sonra yapılan uygulama aradığınız canlı ve etkileyici görünümü yakalamanıza katkı sağlar. 

Lip gloss çeşitleri nelerdir 
Lip Gloss çeşitleri, simli ve ekstra parlak gibi formüllerde onlarca renk seçeneğine sahiptir. Jel ve katı formlarda üretilen lip gloss, nemli ve parlak görüntüsüyle dudaklarda kullanılan diğer makyaj malzemelerinden daha doğal görünüm elde etmenizi sağlar. Farklı markalar tarafından geliştirilen onlarca seçeneği bulunan ürün; kremsi nemlendirici etkili, yoğun ve kalıcı etkiye sahip fırça ile uygulanan sıvı formüllü ve ruj şeklinde sürülen stick formüllü ürün çeşitlerinden oluşur. 

1 yorum:

Dudak parlatıcısı. Dudağa sürülen ve parlaklık vermesi için kullanılan makyaj ürünü. Renkli olabilir. Simli, ışıltılı, aromalı, kokulu çeşitleri vardır. Tüp, fırçalı, bilyalı olabilir.