Tekstil ve Moda

BB Krem Nedir, BB Krem Nasıl Kullanılır

BB krem uygulanması. 
BB krem adı altında tüketiye sunulan, açılımı blemish balm (kusur kremi) ya da kimi ürünlerde beauty balm (güzellik kremi) olan BB krem günlük makyajında sadeliği tercih edenler için ideal bir çözüm önerir. Ağır fondöten ve kapatıcı kullanımına gerek bırakmadan sivilce izi ve kızarıklıkları ortadan kaldıran BB kremler açık, orta ve koyu olmak üzere her çeşit cilt tonuna göre farklı seçenekler sunar. İşlevi, uygulandığı anda cilde doğal ve pürüzsüz görünüm kazandırmanın yanında içsel ve çevresel zararlı etkenlere karşı korunma sağlamak olan BB krem, yaşlanma belirtilerini geciktirmede de etkindir. Cildin yağ dengesini kuran ve parlamasını kontrol altına alan kremler, üzerine uygulayacak fondötenin kalıcılığını da uzun süreli kılar. Kullanıma uygun olarak cilt yapısına ve ten rengine uygun renk seçenekleri barındıran ürün, kusurları kapatırken doğala eşdeğer görünüm yakalanmasına da yardımcı olur. Çok fonksiyonlu yönü ile cilde pürüzsüzlük kazandırırken iyileştirme de sağlayan BB krem; cildi netleştirici, sıkılaştırıcı ve güneşten koruyu özellikleri nedeniyle yaygın kullanım alanı sağlar. Aynı zamanda doğal renklendirici olma artısı ile fondöten işlevi de gören ürün, ince çizgileri ortadan kaldırarak gergin görünümlü hatlara sahip olmanıza destek verir. Kullanım öncesi uygun bir nemlendirici ile cildinize bakım yapmanız kremin etkisini arttırarak yaz aylarında daha verimli sonuçlar almanızda etkilidir. İnce yapısı sayesinde fırça ve sünger kullanmaya gerek kalmadan parmak uçları ile uygulanabilen BB kremin üzerine 3-4 dakikalık bekleme süresi sonrası pudra sürülmesi veya makyaj uygulanması arzu edilen görüntüyü perçinlemenizde size büyük katkı sağlayacaktır. 

BB krem, ilk olarak Almanya'daki dermatolojistler tarafından birçok ürünün işlevini yapabilecek tek bir ürün fikrine odaklanılarak geliştirilmiştir. Açılımı, blemish/beauty balm olan BB krem, cildinizdeki kusurları örtmekle kalmaz; aynı zamanda güzellik katar. 3 in 1 fondöten olarak piyasaya çıkan bu krem içeriğinde, fondöten, primer ve nemlendirici barındırır. Birçok özelliğin bir araya getirilmesi ile oluşan ürün, cildi nemlendirirken onarır. Ayrıca lazer tedavisi gibi operasyonlardan sonra da cildinizi koruyarak hasar görmesini engeller. Fondöten gibi kapatıcı işlev gören bu ürün, yapısal olarak fondötenden hafiftir ve günlük makyajında sadeliği tercih edenler için birebirdir. 

BB Krem Nasıl Kullanılır 
Öncelikle cildinizi tonik ile temizledikten sonra elinize az bir miktar BB krem sürün. Bu aşamada gereğinden fazla sürmemeniz gerekir. Çünkü yüzünüzde kalın bir tabaka oluşturmak istemezsiniz. Fırçanızı, elinizdeki kreme dokundurun ve yüzünüze noktalar halinde uygulayın. Burun, alın, çene gibi önemli bölgelerin tamamına uyguladığınızdan emin olun. Bu sayede kremi yüzünüze eşit olarak uygulayabilirsiniz. Fırçanızla dairesel hareketler yaparak noktaları yaymaya başlayın. Çene kısmına geldiğinizde çizgiler oluşmaması için güzelce yaydığınızdan emin olun. Uygulama işlemi bittikten sonra birkaç dakika bekleyin ve herhangi bir kısımda sorun varsa birkaç nokta daha koyarak aynı işlemi uygulayın. İşte bu kadar, artık ışıldayabilirsiniz. 

BB Krem Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 
BB kreminizi seçmeden önce cilt analizi testlerine başvurarak cildinizin kuru, karma, yağlı grubundan hangi kategoriye girdiğini öğrenin. BB kremlerin kutusunda size uyan cilt tipine bakın. Fondötenler gibi BB kremlerin de renk tonları vardır. Çok açık, açık, orta, koyu şeklinde sıralanan bu tonlardan cildinize uygun olanı seçin. Güneş koruması istiyorsanız üzerinde SPF değeri yazılı olan BB kremleri seçmeye özen gösterin. 

Her kadının arzu ettiği kusursuz cilt görüntüsüne ulaşmak kimi zaman bazı ürünlerin kullanımını zorunlu kılar. Cilt üzerinde istenmeyen görüntülere sebep olan sivilceler, hamileliğin bıraktığı izler, güneş lekeleri, kahverengi lekeler ve kızarıklık gibi cilt sorunlarını makyaj ile örtmek zorunda kalanlar için etkileyici bir çözüm sunan BB kremler, teninize makyaj malzemesi değmemiş gibi doğal görünüm kazandırır. Pratik kullanımının yanı sıra cilde uyguladığı bakım ile de favori ürünler arasına giren BB kremler, fondöten kullanımına gerek bırakmadan cildi pürüzsüzleştirerek istenmeyen lekeleri ortadan kaldırır. Pek çok kremin aksine yüzünüze matlık vermeden doğal görünümü koruyan ürün günlük hayat koşulları içinde ortaya çıkan sorunları bertaraf etmede doğal bir yardımcı vazifesi görür. 

BB Krem Fiyatları 
Cildi nemlendirerek tüm gün boyunca canlı kalmasını sağlayan BB kremin içeriğindeki mineral pigmentler oldukça hızlı bir şekilde nüfuz ederek cilt tonunu dengeler, pürüzlükleri ve çizgileri gizler. Anti-oksidan etkisine sahip ürün içeriğindeki C vitamini sayesinde cildinize sağlıklı bir ışıltı verir. UV koruma özelliği de olan nemlendirici ve ferahlatıcı ürün çok faktörlü koruma özellikleri ile güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinize koruma sağlar. Seçilecek ürün cinsine göre lekeli ve cizgili ciltler için kapatıcı özellik gösterirken cilt dokusunda iyileştirici etki sergiler. BB krem fiyatları, seçilecek ürün özelliklerine ve markaya göre çeşitlilik gösterse de genel olarak bütçenize uygun koşullarda satın alabileceğiniz düzeyde seyreder. Farklı markaların ürünleri arzu edilen etkiyi sağlamak üzere değişik özellikler üzerinde yoğunlaşarak ürün çeşitliliği sağlar. Cildinizin ihtiyacına, zevkinize ve bütçenize uygun BB kremi seçerek kullanmak arzu edeceğiniz sonuçlara en mükemmel biçimde ulaşmanızda büyük katkı sağlayacaktır. BB krem satın alırken cilt tipinize uygun ürün tercihinde bulunmak büyük önem arz eder. Cildinizin kuru ya da yağlı oluşu, yüzeyindeki problemler, yaşlılık belirtileri veya sadece parlak ve sağlıklı görünme ihtiyacı ürün seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken hususlardır. Doğal görünümü yakalayabilmek için ten renginizle uyumlu bir ürün seçiminde bulunmanız etkileyici sonuçlar elde etmenize katkıda bulunacaktır. 

0 yorum: