Tekstil ve Moda

Anti-Aging Nedir

Anti aging, yaşlanma sürecini yavaşlatmak için uygulanan yöntemlere denir. 
Anti-aging, en basit şekilde yaşlanma karşıtı olarak tanımlanabilir. Yaşlanmayı geciktiren, yavaşlatan ya da tersine çeviren her türlü uygulama ve içeriği yaşlanma karşıtı olarak sınıflandırmak mümkün. Bu uygulama ve içerikler arasında besin takviyeleri, estetik operasyonlar ve çeşitli kozmetik ürünler gibi birbirinden farklı seçenekler bulunur. Günümüzde en popüler anti-aging ürünleri arasında yer alan kırışıklık ve yaşlanma karşıtı kremler, birçok markanın ürün yelpazesinde yerini almış olmakla birlikte gündüz kremi, gece kremi, pürüzsüzleştirici ve serum gibi her beklentiye hitap eden onlarca farklı alternatif içerir. 

Anti-Aging Ürünleri Neden Kullanılmalıdır 
Anti-aging ürünleri, genellikle cilt dokusunun ve bağlayıcı hücrelerin yenilenmesini sağlamak, hormonal düzensizliklerin dengelenmesine yardımcı olmak, yaşlılıktan kaynaklı oluşabilecek rahatsızlıkları önlemek, ilerleyen yaşlarda dinç ve zinde kalmayı kolaylaştırmak nedeniyle kullanılır. Anti-aging kremleri, yıllar içinde dış faktörlerden etkilenerek oluşan ve mimik kaynaklı yüzde oluşan çizgi ve kırışıklıklara direkt olarak uygulanır. Estetik veya kozmetik müdahalelere ek olarak kapsamlı bir anti-aging için sigara kullanmamak, uyku düzenine dikkat etmek ve stresten uzak durmak da oldukça önemlidir. 

Anti-Aging Ürünlerini Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz 
Özellikle yaş arttıkça kozmetik ve besin takviyeleri gibi anti-aging ürünlerinizi yaz-kış yanınızdan ayırmamalı, mümkünse gündüz ve gece olmak üzere ikiye ayrılan yaşlılık karşıtı kremlerinizi düzenli olarak kullanmaya özen göstermelisiniz. Anti-aging kozmetik ürünler, genellikle 25 yaşından sonra kullanılmaya başlar ve her 5 yıllık periyotta değişebilir. Çoğu anti-aging kreminin ya da serumunun üzerinde hangi yaş gruplarına uygun olduğu belirtildiği için cilt ve yaş durumunuza uygun anti-aging ürünlerini seçmelisiniz. Yaşlanma karşıtı ürünleri, yaşlanmanın olumsuz etkilerinden korunmak isteyenlerin yanı sıra daha sağlıklı bir hayat amaçlayanlar da kullanabilir. Yaş grubu arttıkça destek alınan anti-aging ürünlerinin formülünden sayısına, türünden kullanım sıklığına kadar bazı ayrıntılarda değişiklikler yaşanabileceğini unutmamalısınız. 

1 yorum:

anti aging yöntemler ile cildin yenilenmesi ve yaşlanmaya bağlı hastalıkların önlenmesi hedeflenir.