Tekstil ve Moda

Melamin Nedir, Melamin Lifi Ne Demek

Melamin elyaflar. 
Melamin, lifi oluşturan maddenin ağırlıkça en az % 50 çapraz bağlı sentetik bir polimer olan melamin polimerinden oluşan sentetik liflerdir. Melamin lifleri düşük ısı iletkenliğine, mükemmel alev direncine sahiptir, kendi kendine söner ve yaklaşık 200 °C sürekli çalışma sıcaklığında mükemmel boyutsal ve ısı kararlılığı sergiler. Bu özellikler, melamin liflerini aleve dayanıklı giysiler için iyi bir seçim haline getirir. Standart tekstil ekipmanıyla işlenebilirler ve bazen ticari elyaflarla ve aramid elyaflar gibi ısıya dayanıklı diğer sentetik elyaflarla karıştırılırlar. 

Melamin, reçinelerin yapımında ve deri tabaklamada kullanılan suda az çözünen siyanamidin halkalı trimerimeri olan beyaz kristaller halinde bir bileşiktir. Melamin, organik bileşik, plastik madde üretiminde endüstriyel kimyasal maddedir. formaldehitle birleştiğinde ısı ile sertleşir. Melamin % 66 oranında azot içerir. 

Melamin lif özellikleri 
- Beyaz ve boyanabilir 
- Alev direnci ve düşük ısı iletkenliği 
- Yüksek ısı boyutsal kararlılığı 
- Standart tekstil ekipmanlarında işlenebilir 

Melamin lifleri kullanım alanları 
- Yangını Engelleyen Kumaşlar: Uçak koltukları, yüksek riskli kullanımlarda döşemelik mobilyalar için yangına dayanıklı kumaş malzemeler. 
- Koruyucu Giysiler: İtfaiyecilerin yardımcı malzemeleri, yalıtımlı termal astarlar, örgü davlumbazlar, erimiş metallerin sıçramasını önleyen giysiler, ısıya dayanıklı eldivenler. 
- Filtreler: Yüksek kapasiteli, yüksek verimli, yüksek sıcaklıkta çalışan hava filtre üniteleri. 

1 yorum:

Bir cins plastiktir melamin.