Tekstil ve Moda

Günlük Ped Nedir, Günlük Ped Nasıl Kullanılır

Kadınların ortalama olarak 8-16 yaşlarından başlayan ve 45-55 yaşlarına kadar süren üreme hormonlarının salgılanmasına oluşan kanama sürecine regl dönemi adı veriliyor. Halk arasında adet, aybaşı gibi isimlerle anılan bu dönemlerde baş ağrısı, yorgunluk, ruh hali değişiklikleri, yemek yeme isteği, göğüs ağrısı gibi belirtiler görülebiliyor. Diğer adı ile menstrüasyon olan regl dönemi, rahim içinde oluşan dokuların kan şeklinde vücuttan dışarı atılmasıdır. Bazı kadınlarda 2 ila 7 gün, bazılarında ise göre 10 gün arasında süren regl döneminde kullanılan normal pedler öne çıkmaktadır. 

Günlük ped, normal pedin daha küçük ve daha ince olanıdır. Tıpkı pedlerdeki gibi iç çamaşırına altındaki yapışkan yüzeyle sabitlenir. Çok incedirler, senin temiz ve kuru kalmana yardımcı olacak şekilde yumuşak ve emici bir malzemeden yapılmışlardır. 

Günlük ped kullanmanın en önemli 5 sebebi 
1. Vajinal akıntı (iç çamaşırının ıslanması) regl döngünün hangi aşamasında olursan ol normaldir. Eğer bu seni rahatsız hissettiriyorsa ya da iç çamaşırını temiz tutmak istiyorsan, günlük ped harikalar yaratır! 
2. Her ihtimale karşı her gün günlük ped kullanmak beklenmeyen durumlar için hazırlıklı olmanı sağlar. Özellikle ilk reglinden sonraki bir kaç seferde düzensiz regl olman normaldir. 
3. Reglin hafif günlerinde, özellikle sonlara doğru bazen tek ihtiyacın olan seninle iç çamaşırın arasında ince bir korumadır. 
4. Ağır antrenman ve egzersiz esnasında ya da sıcak, nemli günlerde terli iç çamaşırı hissi seni spordan soğutabilir. Günlük pedler, ıslaklığı emer ve yüzeyin altına çekerek senin kendini ferah hissetmeni sağlar. 

Günlük pedleri bu kadar kullanışlı yapan nedir 
Her türlü iç çamaşırına ve akıntıya uygun boyda ve şekilde günlük ped vardır. Bu kişiye özgü farklı modellerin olması kulağa iyi geliyor. Mutlaka sana uygun bir tane bulacaksın. Günlük pedler sanki senin süper kahramanın gibi koruma sağlarlar. Nefes alan katmanlar sıvıyı ve kokuyu vücudundan uzak tutar; kuru, ferah ve temiz hissetmeni sağlar. İnce bir ambalaj içinde olduklarından birçok cebe kolaylıkla sığarlar. Sırrın bizimle güvende! Günlük pedler ince ve yumuşaktır, onları taktığında varlıklarını hissetmezsin bile. Bu sana eğlenceli işlerle ilgilenmen için daha çok zaman ve enerji sağlar.

2 yorum:

Günlük ped kadın hijyeni için kullanılan emici bir malzemedir. Bir kadının külotunun köşesinde takılır. Bazı kullanımlar şu olaylara kullanılıyor: günlük vajinal akıntı için emicilik, hafif adet akışı, tampon ve regl kabı desteği, lekelenme, ilişki sonrası akıntı ve idrar tutamama gibi.

bazı kızların haberi yok pedden galiba koka koka oturuyor akşama kadar git değiştir gün içinde ne bekliyorsun.