Tensel kumaş. |
Tensel (tencell) kumaş aslında bir kumaş türü değildir. Avrupa kökenli bir lif üreticisi firmanın liyosel liflerini baz alarak ürettiği bir elyaf markasıdır. Bu tensel markalı elyaflardan üretilen kumaşlar tüm dünyada tensel markası ile bilinir. Tekstil lif çeşitleri arasında bir firmanın tescilli bir markasıdır.
Ancak sağladığı kalite ve özellik ile beraber bu elyaftan pek çok giyim ürünü üretilir ve tensel markası ile pazarlanır. Liyosel ipliklerden üretimi gerçekleştirilmiş kullanışlı bir yapıya sahip kumaş türüne tensel kumaş denmektedir. Belirli aşamalardan geçerek özel hazırlanmış iplikler ile hazır hale getirilmektedir.
Tensel kumaş özellikle giyim sektörü açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Sağladığı özellikler ve ayrıcalıklar ile beraber, farklı mevsimlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Dayanıklı yapısı ve kullanışlı yönüyle aynı zamanda şık bir görünüm sağlamaktadır.
Tensel kumaş özellikleri nelerdir
Tensel özellikleri ile Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde yaygın kullanılan kumaş türleri arasında yer almaktadır.
- Dayanıklı bir yapıya sahiptir.
- Pek çok mekanik işlemlere karşı dirençlidir.
- Doğal ham maddeler ile oluşturulduğu için nefes alabilme özelliğine sahiptir.
- Vücudun terlemesini önler.
- Hızlı kırışmasına rağmen aynı hızla yeniden eski haline gelir.
- Hijyeniktir.
2 yorum:
tensel ne demek, tensel kumaş nedir, tensel kumaş özellikleri:
Tensel aslında yarı sentetik bir liftir bitkiler kimyasal işlemden geçip kumaş haline gelirler. Genellikle viskoz gibi dökümlü ve akıcı pamuksu kumaşlar elde etmek için pamuklu kumaşlara karışım şekli ile birlikte kullanılır. Ana özellikleri: iyi hava alması, nemi emmesi, yumuşaklığı ve parlak olmasıdır. Doğal olarak yıkama talimatına uygun olarak kullanılmalıdır.
Tensel lifler hem ıslak hem kuruyken mukavemet gücü yüksektir. Özellikle ıslaklık mukavemeti polyester kumaşa yakındır. Kullanıldığı ürünlerde, birçok yıkamadan sonra dahi rengini korumaktadır. Parlaklığını yitirmez.
Hijyenik bir üründür. Doğal yapısı sayesinde, üzerinde bakterilerin gelişme oranı çok düşüktür. Hatta, polyamid bir ürünle karşılaştırıldığında bu oran, 1/2000 oranına kadar düşmektedir
Yorum Gönder