Tekstil ve Moda

Sandal Kumaş Nedir, Sandal Kumaş Özellikleri

Sandal kumaş, ipek pamuk karışımı çizgili bir kumaştır. Çizgili bir çizgisi ipek, diğeri ise pamuktan dokunur. Sandal kumaşların dallı ve beneklileri  de vardır.

Sandal eski bir kumaş olmasına rağmen günümüzde tercih edilen kumaş modellerindendir. İstanbul Beyazıt'taki Kapalı Çarşı'da çok sık rastlanan bu kumaş gerek modacılar gerek turistler tarafından her zaman yoğun ilgi görmektedir. Bu tür kumaşların yoğun olarak satıldığı yer olduğu için buradaki bedestene Sandal Bedesteni denilmektedir. Özellikle bu kumaş türünün tarihi öneme sahip olması onu daha da özel kılmaktadır. Bununla birlikte ipek ve pamuktan yapılan bir kumaştır ve zarif ve etkileyici bir kumaş görünümüne sahiptir. Bol desenli olarak üretilebilen bu kumaşlar tek başına bir görsel zevki temsil eder. Tarihi motiflere ilgi duyanların mutlaka görmesi gereken bu kumaş türü ile ilgili merak edilenleri burada bulabilirsiniz. 

Sandal Kumaş Nedir 
Sandal kumaş ipek ve pamuktan elde edilen doğal bir kumaştır. Model olarak üzerinde çizgi desenli görünüm bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu görünümde çizgilerin biri ipek bir diğeri ise pamuktur. Bununla birlikte farklı desenleri de mevcuttur, özellikle küçük dallı ve benekli olanları ile ünlüdür. Bol desenli ve farklı zevklere hitap edebilen sandal kumaş geçmişi günümüze getirmektedir. 

Sandal Kumaş Özellikleri Nelerdir 
Osmanlı İmparatorluğundan günümüze hala satışı yapılan sandal kumaş geçmişte olduğu gibi hala lüks görünümünü koruyor. İpek ve pamuk karışımından elde edildiğinden fiyatı birçok kumaş çeşidine nazaran pahalıdır. Ayrıca bu kumaş nefes alıyor ve bu özelliği ile terleme ve buna bağlı koku oluşumunu ortadan kaldırıyor. İpek ve pamuklu yapısı ile cildi tahriş etmiyor ve cilt sağlığı açısından ele alındığında zararlı herhangi bir etkide bulunmuyor. 

1 yorum:

hangisi dallı ve benekli çeşitleri de olan eskiden kullanılan ipekli ve pamuklu bir kumaştır sorusunun cevabı olan kumaş