Tekstil ve Moda

Nane Yeşili Nedir, Nane Yeşili Rengi Ne Demek

Nane yeşili olarak bilinen renk; halk arasında mint yeşili ya da nil yeşili olarak da adlandırılır. 
Nane yeşili, bir renk olarak adını nanenin kendine özgü renginden alan, #98FB98 hex kodlu soluk, soğuk tonlu bir yeşildir. Adını aldığı nane bitkisi kadar hafif ve taze olan renk, yeşilin açık bir tonudur. Nane yeşilinin yarattığı etki; ferah, aydınlık ve huzurlu olarak tanımlanabilir. Pastel renklerin modaya hakim olmasıyla birlikte ev dekorasyon modasında da açık yeşil tonları yer alıyor. 

Nane yeşili diğer bir deyişle mint yeşili ev iç dekorasyonunda özellikle duvar rengi olarak kullanılıyor. Nane yeşilini dekorasyonda tercih ederken uyumlu renk kombinasyonlarını kullanarak en iyi uygulamaları geliştirmelisiniz. Nane yeşili yeşili özellikle beyaz renk ile kullandığınızda yazlık dekorasyonları için ideal uyumu sağlarlar. Turkuaz, kırmızı, mor ve somon rengi ile nane yeşilini birlikte kullanarak canlı ve enerjik ev dekorasyonuna imzanızı atabilirsiniz. 

Nane yeşilini mutfak dolaplarında da kullanabilirsiniz ve beyaz renkle iyi bir kombinasyon oluşturabilirsiniz. Ayrıca mutfak ve banyolar için seçilecek perdeler ve aksesuarlar da bu renk tercih edilebilir. Oturma odası ve salonlarda koltuklar, mobilyalar, halı, perde ve yastıklar nane yeşili olarak kullanılabilir. Aksesuarlar, örtüler ve küçük mobilyalar farklı renklerle birlikte uyumlu bir şekilde dekorasyonunuzda yerini alabilir. Yemek odanızda kullanacağınız mobilyaları ve aksesuarları yeşil renklerden tercih edebilirsiniz. 

0 yorum: