Tekstil ve Moda

Rivet Nedir, Rivet Ne Demek

Rivet bir çeşit zımba gibi çalışır ve sağlamlığa katkı sağlar. 
Rivet (Alm. Niete, Fr. rivet, İng. rivet; stud), özellikle denim gibi giysilerin cep kısımlarında sağlamlaştırma amacıyla kullanılan küçük metal perçinlere denir. 

Rivetler, tekstil ve deri üzerinde kullanılan bir bağlantı aksesuarlarıdır. Rivet adı verilen aparatın görevi, pantolonların dikişlerinin kopması muhtemel kısımlarını sağlamlaştırmak. Özellikle farklı parçaların bir araya, üst üste geldiği köşe noktalarına basılıyorlar. 

Genellikle kot pantolon, çanta sapı ve kemerde kullanılan demir, çinko, pirinç, bakır gibi malzemelerden yapılan düğmeye benzeyen arkadan çiviyle tutturulmak şartıyla süs amaçlı da kullanılan aksesuarlardır. Kısaca kalıcı bir mekanik bağlantı elemanıdır. Ancak çoğu giyim, çanta, kemer, ayakkabı, çizme, bot gibi ürünlerde süs amacı ile de yaygın olarak kullanılır. Bileklik, hobi ürünleri gibi alanlarda da kullanışlıdır. Bu aksesuarın profesyonel adı rivet olmakla beraber piyasada perçin, zımba, çivi gibi isimlerle de anılır. 

4 yorum:

kot pantolondaki metal parçaların ne anlamı var diyordum demek ki işe yarar bir nedenle oraya dikilmişler. metal düğme desen değil ama sağlamlığa katkısı varmış..

kot pantolonlardaki metal parçalar, rivet ne için yapılır, kot perçin yapma, rivet ne demek,

rivetler boyutları, şekli ve büyüklerine göre sınıflanan çeşitleri vardır.

Rivetli pantolon genellikle sağlamlık ve dayanıklılık istenen şartlar için geliştirilmiştir. Günümüzde moda amaçlı kullanılıyor madende çalışmıyoruz sonuçta