Tekstil ve Moda

Kumaşın Pamuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır

Elbise alırken öncelikli olarak etikette yazan ifadeleri ve anlamlarını bilmek önemlidir. 
Pamuk, dünyanın en eski elbise ham maddelerinden birisidir. Pamuklu kumaşlarda doğal yapısı ve insan cildine uyumlu özellikleri sebebiyle yıllardır en aranan kumaş türlerinden olmuştur. Günümüzde sentetik kumaşların yaygınlaşmasına rağmen önemini korumaya devam etmektedir. 

Bir elbisenin kumaşının türünü öğrenmek için yapılabilecek en bilinen yöntem elbisenin etiketine bakmaktır. Etikette cotton, co vb. gibi pamuk kısaltmaları kullanılabilir. Elbiseler %100 pamuklu olabileceği gibi karışım olarak da kullanılabilir ve karışımlarda ise pamuk yüzdesi fazla olabilir veya pamuk yüzdesi daha düşük olabilir. Bu durumlarda pamuk yüzdesi yüksek olan kıyafetleri tercih etmeliyiz. 

Pamuklu kumaş nasıl anlaşılır 
Sade vatandaşların etikette yazanlar harici pamuklu kumaşı anlaması ayırt etmesi zor. Bu konuda elbise alırken etiketi iyi incelemek pamukluları tercih etmek önemli. Ancak pamuklu kumaşı anlamak için basit bir yöntem var yakma testi. Elimizi ıslatıp elbisenin üzerini ovalayıp çıkan lif parçacıklarını yakarakta test edebiliriz, çıkan koku kağıda benziyorsa pamuk olduğu düşünülebilir ancak diğer bitkisel kaynaklı lifler de örneğin keten gibi aynı kokuyu verir bu nedenle profesyonel olmayan yakma testi güvenilir bir yöntem değildir. Ayrıca karışım kumaşlarda da bu test güvenilir olmayacaktır. 

5 yorum:

dokunarak kumaşın kalitesini nasıl anlıyorsunuz ? Kumaşın pamuk olup olmadığı nasıl anlaşılır çünkü bebekler için pamuk harici kumaş kullanmak istemiyorum, kumaşın naylon olduğu nasıl anlaşılır bunu öğreneyim ki almayayım, karışım da olmasın yüzde 100 pamuk kumaş özelliklerine sahip olsun ve pamuklu kumaş türü anlamak için kısayollar neler, pamuk kalitesi nasıl anlaşılır karışım olmayan kumaşlar yani

elbise de pamuk, cotton ya da CO kelimeleri etikette var bu elbise pamukludur pamuklu kumaşın anlaşılması için en etkili yöntem elbisenin etiketini okumaktır.

Kumaşın pamuklu olduğunu nasıl anlarız veya kumaşın pamuk olup olmadığı nasıl anlaşılır sorularına cevap verilmiş eldeki imkanlar ile anlamak lazım dokunmakla falan olmaz bu işler, pamuk kalitelidir kaliteli kumaş nasıl anlaşılır cotton yazıyorsa al geç tişört A kalite kumaş nedir pamuklular benim gözümde a kalite kumaştır. Kumaş çeşitleri içinde en iyisi pamuklulardır. pamuk varsa kaliteli tişört nasıl anlaşılır anlarsın kullan bir defa.

pamuk kumaş nasıl anlaşılır, pamuk elbise yıkama talimatları okuyarak olabilir mi acaba

Merhabalar ben izmitten kumaş alıyorum kumaşların altında yazıldığı gibi açıklamalarında % 100 pamuk şeklinde belirtiyorlar ben aldım çok kaliteli ve hakikaten % 100 pamuk kumaşlar tavsiye ederim