Tekstil ve Moda

Pens Nedir, Elbiseye Pens Nasıl Atılır

Bel kısmı pensli elbise. 
Pens ya da sason (Alm. Abnäher, Fr. pince, İng. dart), giysiyi bedene oturtmak için kumaş paylarının içeri alınarak dikilmesine denir. Pens, giyimi bedene oturtmak için yapılan katlamalardır. Kumaşı vücudun etrafında şekillendirmek için bir giyside kullanılan gittikçe azalan, dikilmiş kumaş katıdır. 

Pensler, giysilerin bedene oturması için kumaş üzerinde yapılan katlamalardır. Yaygın olarak gömleklerin bel kısmında, pantolonların üst kısmında ve ceplerde ağız kısmında pens atma işlemi yapılır. Pensler özellikle kadın giysilerinde, özellikle göğüs ve kalçalarda rahatlık sağlamak için kullanılır. Küçük pensler arka omuzlar ve dirsekleri şekillendirir. Pensler farklı yöntemlerle hazırlanır. 

Pens aynı zamanda bir tasarımı bedene oturtmak için kumaşı içe doğru kıvırarak atılan dikişe verilen isimdir. Genellikle gömleklerin bel kısmında ve pantolonların üst kısmında kullanılır. Bu küçük dikişler için pens atmak eylemi kullanılırken, bu parçalar pensli pantolon, pensli gömlek olarak adlandırılır. 

3 yorum:

Sason nedir, sason ne demek: Pens anlamında kullanılır.

pens ne demek tekstilde de varmış

Kilo verince pantolon bol gelmeye başladı pens attırmak işe yarar mı pantolona pens attırmak iyi bir fikir mi