Tekstil ve Moda

Maskülen Tarz Giyim Nedir, Nasıl Kombinlenir

Maskülen kelimesi Latince kökenli bir kelimedir. Latince’de masculin diye geçmektedir ve anlamı erkek demektir. Fakat maskülen kelimesi günümüzde bir de moda terimi olarak kullanılmaktadır. 

Modada erkek kıyafetinin kadınlar için yeniden tasarlanması ve bu elbiselerin kadınlar tarafından giyilmesidir Örneğin; Bir kadının kıyafetinin üstüne kravat takması. Maskülen modasına verebileceğimiz örneklerdendir. Maskülen modasını takip eden kadınlar direk erkek kıyafetlerini giymezler. 

Maskülen tarz; keskin ve sert hatlarıyla güçlü bir imaj yaratmak isteyen kadınların, erkek giysilerinin renk ve çizgilerle kendilerine büyük bir ustalıkla uyarlamasıyla oluşan bir stildir. 

Maskülen giyim tarzının tamamlayıcıları 
Bu tarzın önemli detaylarından bazılarını yüksek bel bol kesim pantolon, klasik tarz ceketler, geniş yakalı gömlekler, loafer ayakkabılar, papyon ve kravat örnek olarak gösterilebilir. Kadının gücü ve çekiciliğini ön plana taşıyan bu giyim tarzı oversize kabanlar, pantolon askıları ve loafer ayakkabılar bu stilin önemli imaj tamamlayıcılarıdır. 

Maskülen tarz detaylarda saklı 
Bu tarz parçalar kullanmıyorsanız maskülen tarzı detaylarda yakalayabilirsiniz. Dişi bir kadını simgeleyen kalem eteklerden, geniş yakalı gömleklere, fular ve fötr şapkalarda dahil parçalar kullanmak sizi maskülen tarza biraz daha yaklaştıracaktır. 

Peki maskülen tarz nedir, moda ile nasıl kombinlenir 
Smokin, maskülen tarzın önemli parçalarındandır. Smokin giyinerek iyi bir görünüme ulaşmak son derece basit. Parmak dekolteli ve bantlı topuklu ayakkabılar smokininizin altında çekici bir kadın görünümü oluşturur. 

Maskülen modaya ayak uydurmak isteyenler için yüksek bel bol paça pantolonlar, tercihi etekten olanlar içinse mini eteklerinizin altına klasik boy erkek çorapları ve loafer tarz ayakkabılar kullanabilirler. Kot pantolon bu stilin bir parçası kabul edilmese de siz maskülen detaylarla, kot pantolonu maskülen hale getirebilirsiniz. Kot pantolonları basit bir ceket-gömlek kombiniyle maskülen havaya sokabilirsiniz. 

1 yorum:

ingilizcede erkeğin karşılığı olan masculin kelimesinden gelen ve erkeksi anlamına gelen bu moda terimi modaya maskülen tarz olarak yansıyor. Peki sokak modasının da vazgeçilmezi olan maskülen tarz nedir, maskülen elbise nasıl kombinlenir