Tekstil ve Moda

Terikoton Kumaş Nedir, Terry Cotton, Terry Kumaş Özellikleri

Terrycotton kumaşlar sıklıkla ev tekstillerinde tercih edilir. 
Terikoton kumaş, çözgüsü tekstüre polyester (PES) atkısı pamuk (cotton) olan, polyester ve pamuk karışımlı kumaş türüne denir. Terikoton olarak adlandırılan, asıl yazılışı İngilizce terrycotton terimi olan kumaşlar, genelde uygun fiyatlı olarak satılan bazı nevresim takımlarında kullanılan pamuk, polyester karışımı bir kumaştır. Terry cotton diğer ismiyle polycotton olarak bilinen kumaş; nevresim takımlarında da kullanılan ütülenmesi kolay bir kumaştır. Ranforce kumaşlara göre polyester katkısı nedeniyle daha az maliyetlidir. 

Tericotton kumaş genellikle kullanım alanları medikal sektöründe, hastahanelerde ve personel üniformalarında sıklıkla kullanılmakta olan bir tür kumaş çeşididir. Günümüz kullanım alanları sadece medikal tipte olmamak üzere neredeyse her evde fark etmeden kullandığımız bir ürün özelliğini taşımaktadır. Nevresimlik olarak kullanılan ve ranforce kumaş bilinen muadiline göre daha ucuz olarak satışa sunulan terikoton kumaştan nevresim takımları da imal edilmektedir. 

Polyesterin sağlamlığı ile pamuğun birleşimi olan bir kumaştır. Terikoton Kumaşlar; % 50 Pamuk, % 50 Polyester ve % 63 Pamuk, % 37 Polyester ipliğinde imal edilmek üzere iki türdür. Ev tekstilinde nevresim takımlarında terikoton kumaşların % 50 polyester, % 50 pamuk olan türü kullanılmaktadır. 

Sunduğu dayanıklılık ve kalite ile beraber güvenli şekilde uzun bir dönem kullanım imkanı sağlar. Sağlık sektörü dışında gündelik yaşamdaki farklı eşyalarda da değerlendirilen bir üründür. 

Terikoton kumaş özellikleri nelerdir 
Terikoton kumaş sunduğu özellikler ile beraber ev tekstilleri ve sağlık dünyasında sıklıkla tercih edilen kumaşları arasında yer alıyor. 
- Farklı oranlarda polyester ya da pamuktan üretilmektedir. 
- Çoğunluğu pamuk olan ürünler daha kalitelidir. 
- Ranforse kumaş göre daha ucuzdur. 
- Ameliyathane önlüğü şeklinde değerlendirilir. 
- Hafif bir yapıya sahiptir. 
- Oldukça dayanıklıdır. 
- Kolaylıkla yıkanabilir. 
- Terleme yaratmaz. 
- Hava geçirgendir. 

5 yorum:

terrykoton kumaşları ve nevresim takımları yerine biraz daha fazla para verin % 100 pamuk olan ranforse kumaşları tercih edin terry mi ranforce mi ikileminde tercihiniz polyester katkılı kumaşlardan olan tericotton yerine ranforseler olsun.

terikoton nedir,terykoton ne demek,tericoton nedir,polykoton ne demek,polikoton nedir,terry cotton nevresim takimlari,

Tericotton olarak adlandırılan, asıl yazılışı Terry Cotton olan kumaş özellikle medikal hastahane kıyafetlerinde kullanılan bir kumaş türüdür. Ucuz olarak satılan bazı nevresim takımları da terikoton kumaşlarla üretilmektedir. Pamuk, polyester karışımı bir kumaştır.

Terry fabric nedir kısaca: Genellikle pamuktan dokunmuş ilmek şeklinde çözgü havına sahip kumaşlardır. Renkli ipliklerden de dokunabilir ya da üzerine baskı da yapılabilir.

terikotonlar Özellikle medikal hastane kıyafetleri için terikoton kumaş kullanılmaktadır. Pamuk ve polyester karışımı şeklinde üretimi gerçekleştirilen bu kumaş, sağlık sektöründe dayanıklı bir yapı da sunmaktadır. Amaca bağlı olarak ayrıca pek çok değişik alanda kullanım potansiyeli sunuyor.