Tekstil ve Moda

Kaşe Kumaş Nedir, Kaşe Kumaş Özellikleri

Kaşe kumaştan üretilen kışlık gömlek. 
Kaşe kumaş (Alm. Kashastoff, Fr. kasha, İng. kasha fabric), ince numara strayhgarn iplikten, 2/2 dimi örgü yapısında dokunmuş, kuvvetli bir dinkleme işlemi yapılmış, yüzeyi havlandırılmış ve keçeleştirilmiş, takım elbise, pantolon, pardösü gibi ürünlerde kullanılan yünlü kumaşlardır. 

Kaşe kumaşlar, D 2/2 örgüsüyle, ince numara strayhgarn iplikten dokunur. Dokunan kumaş ağır bir dinkleme işlemiyle keçeleştirilir ve bir yüzeyi havlandırılır. Düz renk elbiselik ve döpiyeslik kumaşlardır. Daha kalın tipleri pardösülük olarak da kullanılır. 

Kumaşlar çok çeşitlidir bu kadar çeşidin içerisinde en çok kullanılan kumaşlardan biri kaşe kumaşlardır. Özellikle kış aylarında kullanılan kumaşlardan biridir. Kaşe kumaş çok farklı giyim ürününde tercih edilen bir kumaş çeşididir. Kaşe kumaş kendine özellikleri olan tok yapıda ve kalın olması ile kış ayları için oldukça uygun bir kumaştır. Kaşe kumaş sık dokunmuş bir kumaştır. 

Kaşe Kumaş Özellikleri Nelerdir 
Kaşe kumaş kalın yapıda olan ve sıcak tutan bir kumaştır. Su tutmayan ve oldukça kolay kuruyan bir kumaştır. Bu neden ile yağışlı havalarda giyilebilir. Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır. Kumaş kalınlığına bağlı olarak ağır ve hafif olan türleri bulunur. Dokunduktan sonra keçeleştirilmiş olan bir kumaştır. Doğal olarak kendinden soluk bir görüntüye sahiptir. Az kırışan kumaş yapısı vardır. Çizgili ve ya farklı desenlerde olabildiği gibi düz renge de sahip olanları vardır. 

Kaşe kumaşlar; mont, pardösü, etek, tayyör, takım elbise, yelek, kaban, ceket ve manto gibi birçok giyim ürünlerinde kullanılmaktadır. 

4 yorum:

Kaşe kumaş yazın giyilir mi diye sordum ama kışlıktır dediler, kaşe kumaş fiyatlarını sordum değişir dediler, kaşe kumaş çeşitleri neler diye sordum incesi var kalını var dediler. kaşe kumaş tüylenir mi dediler yok zaten tüylüdür dediler, kaşe kumaş sıcak tutar mı tabi ki kışlık gocuk bile yapılır dediler, kaşe kumaş kaban da olur dediler, kaşe kumaş sağlıklı mı tabi ki neden sağlıksız olsun dediler.

Kaşe kumaşlar, 2/2 dimi örgüde, ince numara ştrayhgarn iplikten dokunup ağır bir dinklemeyle bir ölçüde keçeleştirilmiş ve yüzeyi havlandırılmış, düz renk elbiselik ve döpiyeslik kumaşlardır. Daha kalın tipleri pardesülük olarak da kullanılabilirler. Örnek: Çözgü 16/1 Nm ştrayhgarn iplik, cm’de 23 sıklıkta, atkı 16/1 Nm ştaryhgarn iplk, cm’de 18 sıklıkta, ağırlık 275 g/m2, en 145 cm.

kaşe kumaş özellikleri nedir, kaşe elbiseler nasıl olur, kaşe elbise ne demek, kaşe elbise nerelerde kullanılır, kaşe kumaş nedir, kaşe kumaşlar,

Tok kumaş nedir denince aklıma gelir hatta tok kumaş çeşitleri sıralaması yapsam bir numara kaşe kumaş olur.