Tekstil ve Moda

Dünyanın En Pahalı Giyim Markaları

Lüks moda markaları lüks, aranan ve pahalı giysiler, ayakkabılar ve aksesuarlar satar. Popüler lüks moda markalarına örnek olarak Louis Vuitton, Burberry, Hermes, Salvatore Ferragamo, Gucci ve Prada verilebilir. 

En Özel Lüks Moda Markaları Nelerdir 
İşte günümüzün en seçkin ve lüks lüks giyim markaları: 

Louis Vuitton 
Dünyanın en değerli lüks markası olarak kabul edilen Fransız moda evi Louis Vuitton, 1854 yılında Paris'te kuruldu.İkonik "LV" monogramı ve dama tahtası deseniyle tanınan lüks devi, dünyanın en büyük moda markası LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton grubunun amiral gemisi. 

Louis Vuitton, seyahat için tasarlanmış lüks bagaj ve el çantalarında uzmanlaşmıştır. Görece uygun fiyatlı Louis Vuitton takım elbise ve gösterişli lüks erkek güneş gözlüklerine kadar geniş bir benzersiz kadın ve erkek hazır giyim serisi için bulunmaktadır. 

Dolce Gabbana 
İtalyan modası için 1985, Domenico Dolce ve Stefano Gabbana'nın Milano yakınlarındaki bir kasabada Dolce & Gabbana'nın kurulması bir dönüm noktası oldu. 

Kim Kardashian'ın giydiği deri pantolonlardan, mayo ve kristal bikinilere kadar şirket, Sicilya'nın sıcaklığından ve canlılığından ilham alan canlı elbiseler de dahil olmak üzere şehvetli, eğlenceli ve güçlü kadın kıyafetleriyle tanınıyor. 

Erkekler için, düğmeli gömlekler ve patchwork tasarımlarla yapılmış kruvaze ceketler gibi cesur desenli öğelerin yanı sıra 40000 dolarlık kruvaze akşam yemeği ceketi, 7000 dolarlık kaşmir ceket ve vintage aplikeli 5000 dolarlık kargo pantolonları da var. 

Givenchy 
En ünlü Givenchy giysisi, Hubert de Givenchy'nin 1952'de Parisli markasını lanse ettiğinden beri lüks moda üzerindeki derin etkisini yansıtan büyüleyici bir yaratım olan "Breakfast at Tiffany's"deki Audrey Hepburn'ün siyah elbisesidir. 

Firma, kot elbiseler ve asimetrik pilili etekler gibi kadınlar için şık ve eğlenceli kıyafetler üretmeye devam ediyor. 

Marka, hem erkek hem de kadın giyimi için "padlock closure" ekleyerek klasik takım elbise ceketlerine eğlenceli ve keskin bir hava kattı. 

Balenciaga 
1919'da Cristobal Balenciaga ilk butiğini İspanya'nın San Sebastian kentinde kurdu, ancak 1950'lerin Paris'inde, kadın elbiseleri için çarpıcı ve özgün yeni şekilleriyle marka efsane oldu. 

Bu günlerde, markanın en ayırt edici parçalarından bazıları, çorap örgülü üst bileşeni olan ve 800 doların üzerinde bir fiyata sahip Speed ​​spor ayakkabılar da dahil olmak üzere ayakkabıları. (Balenciaga, erkekler için lüks terlikler için de harika bir seçenektir.) Erkekler için parlak bir parka gibi olan lüks paltolarının fiyatı 6.000 dolardan fazla olabilir. 

Balenciaga, işbirlikleriyle de parlıyor. Balenciaga, Crocs ile ortaklaşa bir Crocs çizme ve 625$'a satılan ilginç bir Crocs Madame ayakkabısı üretti. 

Bottega Veneta 
Bottega Veneta, ürünlerini belirgin bir logo işaretlemese de, markanın en belirgin deri ürünlerini, örneğin göz alıcı el çantaları gibi, imzalı Intrecciato ile işleme biçimleriyle ayırt edebilirsiniz. 

1966'da Michele Taddei ve Renzo Zengario'nun İtalya, Vincenza'da şirketi kurdukları zamandan bu yana, Bottega Veneta, canlı desenlere sahip baskılı elbiselerden binlerce dolarlık erkek buzağı tüylü pantolonlara kadar uzanan giyim ve aksesuarlarındaki işçiliği ve dokularıyla ünlü olmuştur. 

Salvatore Ferragamo 
Salvatore Ferragamo markası, 1920'lerin sonlarında Floransa'da ilk mağazasını açan ve Marilyn Monroe, Audrey Hepburn ve diğer Hollywood harikaları için ayakkabı tasarlamaya başlayan yenilikçi bir ayakkabı tasarımcısı olarak ortaya çıktı. 

Muhteşem babetler, bu İtalyan markasının kadınların sevdiği birçok ayakkabı arasında yer alıyor ve dana derisinden yapılmış erkek ayakkabıların fiyatı 1.300 doların üzerinde. 

Şirket ayrıca özel tasarıma ve zengin, parlak renklere sahip yeni Trifolio Koleksiyonu da dahil olmak üzere lüks çantalarla da adından söz ettiriyor. 

Comme des Garcons 
1969'da Rei Kawakubo, Comme des Garcons'u Tokyo'da kurdu ve tasarımları, dinamik heykellere benzeyen çılgınca yaratıcı kıyafetlerinin birçoğu ile avangard modayı somutlaştırmasıyla ünlendi. 

Comme des Garcons'tan hazır giyim ürünleri arıyorsanız, bunları dünya çapındaki birkaç mağazada veya Nordstrom ve Net-a-Porter gibi diğer satış noktalarında bulabilirsiniz. Parçalar arasında püsküllü blazerler, siyah taftadan mini elbiseler ve markanın gözleri olan bir kalp olan Play logosunu taşıyan yün kazaklar yer alıyor. 

Armani 
Milano merkezli şirketini 1975'te kuran Giorgio Armani, "Goodfellas", "The Untouchables" ve "The Wolf of Wall Street" gibi çeşitli filmler için kıyafetler tasarlayarak erkek giyimini pop kültürünün bir parçası haline getirdi. 

Şirket, bir dizi lüks giyim ve eşyada üstün olsa da, en ayırt edici ürünü, on yıllar boyunca birçok yinelemesinde her zaman güç ve klas yayan Armani takım elbise olmaya devam ediyor. Armani lüks kravatlar için de mükemmel bir seçimdir. 

Armani ayrıca kadınlara yün kabanlar, süet pantolonlar ve düz renklerde temiz bir şekilde tasarlanmış kaşmir tül elbiseler gibi lüks kıyafetler sunuyor. 

Ralph Lauren 
1960'ların sonlarında New York'ta kurulan Ralph Lauren, tiki kıyafetleri, gündelik zarafeti ve baş döndürücü kokularıyla ünlü bir moda imparatorluğuna genişlemeden önce kravat satmaya başladı. 

Şirketin en pahalı giysisi, fiyatı 2.500 dolara yakın olan keten karışımlı bir hırkadır. 

Kadınlar için, binicilikten ilham alan ayakkabı ve çantalardan oluşan Wellington Koleksiyonu hem lüks hem de sağlam bir macera hissi sunuyor. 

Hermes 
1837'de Thierry Hermes tarafından kurulan Hermes, ilk kez yüksek kaliteli deri ürünlerle damgasını vuran ve tekliflerini saat, mücevher, hazır giyim ve diğer lüks ürünlerle genişleten ünlü bir Parisli markadır. 

Hermes markasının en ikonik ürünleri, bazıları yüz binlerce dolara satılan Birkin çantalarıdır. 

Çantaların ötesinde, kadın ipek eşarpları ve tersine çevrilebilir deri kayışlara ve belirgin H şeklinde tokalı erkek kemerleri de dahil olmak üzere birçok seçkin ürün var. 

Vivienne Westwood 
Londra'da kurulan Vivienne Westwood markası, punk modasında lider olarak 1971'de başladı. Bu noktadan itibaren ikonik tasarımcı, Viktorya dönemi modasından ilham alan giysilerden daha yeni androjen tarzlara kadar yaratıcı ve akılda kalıcı görünümlere öncülük ediyor. 

Cesurca tasarlanmış birçok lüks ürün arasında, markanın korseleri öne çıkıyor ve bunların arasında fiyatı 3.000 doların üzerinde olan Japon kareli ipekten yapılmış bir korse var. 

Erkek giyimi için güzel bir örnek, kırık ince çizgili tasarıma sahip klasik yün cekettir. 

Dior 
Dior'un 1947'de Paris'te açılan ve yakın zamanda yeniden açılan amiral gemisi mağazası, Christian Dior'un markasını ün kazandıran kadınlara yönelik tam etekli, göz alıcı tasarımları New Look ile modada nasıl devrim yarattığını gözler önüne seriyor. 

Bu günlerde, Dior kadın kıyafetlerinin öne çıkanları arasında zarif Lady Dior el çantaları ve markanın Paris köklerine saygı gösteren özel bir koleksiyon olan 30 Montaigne Gardırop yer alıyor. 

Ayrıca erkekler için atletizmden mavi veya siyah saf yünlü klasik takım elbiselere kadar pek çok teklif var. CD Diamond Koleksiyonu, sırt çantaları, spor ayakkabılar ve Dior baş harfleriyle keskin bir şekilde süslenmiş diğer öğeleri içeren bir göz alıcıdır. 

Saint Laurent 
1960'larda Yves Saint Laurent ve ortağı Pierre Berge tarafından kurulan Saint Laurent markası, yüksek moda için hazır giyimin tanıtımını yapan ilk markalar arasındaydı. 

Efsanevi tasarımcı, feminen ve şık bir smokin de dahil olmak üzere şaşırtıcı yeni görünümlerle kadın modasında devrim yarattı. 

Paris merkezli şirket, chevron veya Galler Prensi tüvitinden kısa ceketler de dahil olmak üzere kadınlar için zarif takım elbise ceketleri üretmeye devam ediyor ve erkekler için geniş ürün yelpazesi, ipek veya krep de chine'den yapılmış cesur ve renkli baskılı gömlekleri içeriyor. 

Gucci 
Gucci, kendini harika hissetmek için kullanılan bir argo haline geldi; bu, insanların bu İtalyan markasından lüks bir ürüne sahip olduklarında tipik olarak hissettikleri yoldur. 

Guccio Gucci, 1921'de Floransa'da ilk mağazasını açtığında, deri valizlere odaklandı ve deri, ünlü çift G motifli el çantaları ve kemerler de dahil olmak üzere bugüne kadarki en ikonik Gucci ürünlerinin temeli olmaya devam ediyor. 

Markanın son teklifleri arasında, marka amblemleriyle tasarlanmış ve fiyatı 1.200 doların üzerinde olan erkek ve kadın ayak bileği botları için at biti deri mokasen yer alıyor. 

Prada 
Prada, 1913 yılında Mario Prada tarafından kurulmuş olmasına rağmen, Milano merkezli işletmenin, 1980'lerde tasarımcı naylon sırt çantasının tanıtılmasını içeren unutulmaz anlarla bir moda imparatorluğuna dönüşmesi yenilikçi torunu sayesinde oldu. 

Yaprak pembesi çift saten elbiseler, minimalist, üçgen tasarımlı arkası açık topuklu ayakkabılar ve özelleştirilebilir America’s Cup spor ayakkabılar gibi en yeni stiller ve etkileyici dayanıklılık Prada ürünlerini tanımlar. 

Canada Goose 
Canada Goose, dünyanın en iyi dış giyimlerinden bazılarını üretiyor, her biri yüzlerce dolara mal olan ve Selena Gomez ve Jennifer Lopez gibi çeşitli ünlüler tarafından giyilen dayanıklı parkalar ve ceketler. 

1957'de Sam Tick tarafından kurulan Toronto şirketi, kıyafetlerine farklı, dairesel bir marka yaması yerleştirir. 

Kanada Hutterite tüyü ve diğer yüksek kaliteli malzemelerin kullanımı, Canada Goose'u hem modaya uygun hem de pratik bir seçim haline getiriyor ve teklifleri arasında ayakkabı, kazak ve çeşitli ürünler de yer alıyor. 

Christian Louboutin 
Parlak kırmızı tabanlı, güzel hazırlanmış stilettolar, 1990'ların başında piyasaya sürülen Christian Louboutin markasının belirleyici ürünüdür. 

İlk ayakkabı butiğini Paris'te açan Louboutin'in müşterileri arasında Monaco Prensesi Caroline'den Beyoncé'ye uzanan ünlüler her zaman olmuştur. 

Stilettolarla sınırlı olmaktan çok, kadın ayakkabı seçimi bir dizi yaratıcı tasarımla öne çıkıyor ve şirket, 2010'dan beri üst düzey erkek ayakkabılarını da sunuyor. 

Burberry 
Thomas Burberry, Londra'dan yaklaşık 50 mil uzaklıktaki bir İngiliz kasabası olan Basingstoke'de açık hava kıyafetleri için bir mağaza açtığında, işinin zamansız zarafeti temsil edeceğini hayal etmemiş olabilir. 

1856'da kurulan Burberry, klasik ürünler haline gelen pahalı trençkotları ve eşarpları ve güzel ve ayırt edici ünlü kareli deseniyle tanınır. 

Bu İngiliz lüks markasının imzası olan el çantaları ve erkek kısa kollu ipek gömlekleri gibi 1.200 doların üzerinde bir fiyatla incelikle işlenmiş birçok ürün mevcuttur. 

Versace 
1978'de merhum Gianni Versace tarafından kurulan Milano merkezli Versace markası, Madonna'dan Naomi Campbell'e kadar uzanan ünlüler imajının önemli bir parçası olduğu için seksapelite, cesaret ve çekicilikle ilişkilendiriliyor. 

En ikonik ürünler arasında, altın rengi dökümlü ipeksi görünümlü metal işleme kumaştan yapılmış ve fiyatı 5.000 doların üzerinde olan çarpıcı Oroton elbise yer alıyor. 

Markanın sunduğu çeşitli göz kamaştırıcı ürünler arasında minik lateks elbiseler, erkek gabardin blazerler ve Versace'nin Medusa logosu ile damgalanmış geniş bir çanta koleksiyonu yer alıyor. 

Lanvin 
Kreasyonları benzersiz bir mavi tonu içeren parlak bir tasarımcı ve iş kadını olan Jeanne Lanvin, Paris merkezli şirketini 1899'da kurdu ve Lanvin'i hala faaliyet gösteren en eski Fransız moda evlerinden biri haline getirdi. 

Lanvin'in modaya katkıları arasında 1920'lerin popüler olan görkemli Robe de Style ve kombinezon elbiseler yer alıyor. 

Şirketin mevcut teklifleri, mükemmel işçiliği ve yumuşak kumaşları vurgulamaya devam ediyor. 

Erkek giyim için, asimetrik düğmeli gömlekler ve işlemeli sweatshirtler gibi en benzersiz öğelerden bazıları erkeksi, yumuşak ve rahat görünüyor. 

Loro Piana 
Loro Piana giysileri, özellikle kaşmir ve yün olmak üzere malzemelerinin kalitesinde rakipsizdir ve şirket, dış giyimi güvenilir bir şekilde kuru ve sıcak tutmak için Storm System gibi yeni tekstil teknolojileriyle yenilikler yapmaktadır. 

1924 yılında İtalya'nın Piedmont bölgesinde Pietro Loro Piana tarafından kurulan şirket, dünya çapında 171 mağazaya ulaştı. 

En az birkaç bin dolara mal olabilen, saf yünden yapılmış bisiklet yakalı erkek kazakları ve ipek ve kaşmirden uzun, sıcak renkli elbiseler mağazalarında yer alıyor. 

Loro Piana, sürdürülebilir bir tedarik zinciri uyguladığı için sürdürülebilir bir giyim markası örneği olma arayışındadır. 

Moncler 
1952 yılında Rene Ramillon ve Andre Vincent tarafından kurulan Moncler, kökleri bir Fransız Alp kasabasındadır ve 2003 yılında bir İtalyan işadamı Remo Ruffini tarafından hayata döndürülmüştür. 

Markanın belirleyici ürünü, en az birkaç yüz dolara mal olabilen ve onu lüks kayak giyiminin unutulmaz bir örneği yapan yüksek işlevli bir parça olan kabarık, kapitone ceketidir. 

Moncler'in lüks kış kıyafetleri arasında ayrıca kadınlar için yün jakarlı pelerinler, erkekler için monogramlı kazaklar ve köpekler için şişme ceketler yer alıyor. 

Alexander McQueen 
Alexander McQueen'in podyum gösterileri, çığır açan ve yıkıcı tasarımlarıyla ünlendi ve markanın giysilerinin kalitesi, son tasarımcının ince terziliğe verdiği önemi yansıtmaya devam ediyor. 

1992'de Londra'da kurulan Alexander McQueen moda evi, sanatı ve yaratıcılığı nedeniyle büyük saygı görüyor. 

Mücevherli el çantası çantalar, göz alıcı gök mavisi veya neon pembe tonlarında sunulan buzağı derisi kıvrımlı çantalar ve William Blake'in Dante'nin “İlahi Komedya” illüstrasyonlarından biriyle süslenmiş bir sırt çantası gibi güzel tasarımlı aksesuarlar, geniş koleksiyonun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. 

2 yorum:

Belki bir kısmımızın pek bilmediği ya da duymadığı bir marka olan Oscar de la Renta da listeye eklenebilir.

bu markaları almayın zenginler de tam mal, insan zenginliğini bu kadar belli etmez