Tekstil ve Moda

Lateks Yatak Nedir, Lateks Yatak Özellikleri 🛏️

Lateks, yatak sektöründe son zamanlarda kullanılmaya başlanan en konforlu ve doğal ürünlerden biridir. Doğal bir malzeme olan lateks, tropik bir bitki türü olan kauçuk ağaçlarının sütünden elde edilir. Bu sütümsü sıvı hava ile temas ettiğinde köpük haline gelir, Lateks ismini alan bu malzeme, kalıplarda bloklar haline getirilir ve yatak üretiminde kullanılır. Lateks yatakta bulunan hava kanalları doğal klima görevi görmektedir. Lateks bloklarının bağımsız hareketi sayesinde yan yana yatan iki kişi birbirlerinin hareketlerinden rahatsız olmadan uyuyabilirler. Her kiloda insanın rahat uyuyabileceği son derece konforlu bir yataktır. Sentetik malzeme olmaması nedeni ile bebek ve çocuk yataklarında çok rahatlıkla kullanılmaktadır. 

Lateks Yatak Özellikleri Nelerdir 
Lateksit yataklar içerisindeki farklı yoğunluk ve tasarımdaki konfor katmanları sayesinde benzersiz bir rahatlık sunar. Yataklar, kullanıcısına herhangi bir sarmalama hissi vermeden uyku konforunu deneyimlemenize yardımcı olur. 
- Bir noktadaki hareket diğer noktada hissedilmez ve eşler gece boyunca yaşadıkları istemli ya da istemsiz dönüşleri hissetmezler. 
- Gece boyunca oluşabilecek istemsiz dönüşlerde ses yapmaz böylece sessiz bir uyku deneyimi sunar. 
- Hava geçirgenliği vardır, 
- Bakteri barındırmaz, 
- Orta yumuşak bir konfora sahiptir, 
- Vücut basınç bölgelerinizi doğru orantılı destekler, 
- Omurga dostu, 
- Çevre dostudur, 
- Uzun ömürlüdür, 
- Hiçbir şekilde koku yapmaz. 

Lateks Yatak Kullanmanın Avantajları Nelerdir 
Lateks malzemenin, kas yapısı üzerinde rahatlatıcı ve dinlendirici bir fonksiyonu vardır. Dünyada kabul gören sağlıklı bir ham maddedir çünkü tamamen doğaldır. Çok sert veya çok yumuşak bir yatak omurgayı olması gerektiğinden farklı bir pozisyona getirir ki bu da huzursuz uykuya ve ağrılara sebep olur. Ancak bu olumsuz durum doğal lateks yataklarda karşınıza çıkmaz ve size maksimum rahatlığı sunar. Bununla birlikte hava geçirgenliği yüksek yapısı sayesinde uzun yıllar sizi ferahlatan ve yatak bakterilerinden uzak tutan konforu olacaktır. 

Visco Yatak ile Lateks Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir 
Dengeli şekilde basıncı dağıtma özelliğine sahip visco ve lateks malzemeler temelde üretim şekilleri ve birkaç yapısal özellikler bakımından farklılık göstermektedir. Visco, içeriğinde kimyasal bulunan, vücudu saran, yattığınızda biraz daha gömülme hissi yaratan sizi saran bir yataktır. Yatak üretilirken tamamı visco malzemeden yapılmaz, visconun altında onu destekleyecek süngerler kullanılır. Çünkü tamamen visco malzemede uyumak mümkün değildir. Yatağınıza yattığınızda yavaş yavaş şekil alır ve daha sonra eski halini alır. Hassas bir malzeme olan Visconun yoğun sulu ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. Uzun süre suya maruz kaldığında deforme olmaya elverişlidir. Yoğunluk oranı yataktan yatağa değişiklik gösterebilir. Kilonuza uygun yoğunlukta Visco içeren bir yatak tercih etmeniz gerekir. Ayrıca özellikle yüzüstü yoğun uyuyanlarda önerilmeyen bir yatak çeşididir. Uyurken gömülme hissi yaşamak isteyenler ve yumuşak bir yatak sevenler visco yatak tercih etmelidir. Lateks ise tamamen doğal malzemedir. Visco gibi vücudu destekler, yattığınız da vücut boşluklarınızı doldurur ancak, Visco gibi bedeninizi sarmaz. Yattığınızda gömülme hissi yaşamadığınız için ortopedik bir yataktır. Visco yatağa göre tepki süresi (şekline geri dönmesi) hızlı olduğu için hemen eski haline döner. Uzun süreli kullanıma uygun ve dayanıklıdır. Her kiloda insanın çok rahat kullanabileceği bir yataktır. 

0 yorum: