Tekstil ve Moda

Softshell Nedir, Softshell Kumaş Özellikleri

Softshell kumaş suya dayanıklı ve çok katmanlı yapıya sahiptir.  
Softshell kumaş, kış aylarında çok tercih edilen özel bir kumaştır. 10000 mm su basıncına dayanıklı, Membran kaplamalı, nefes alabilir bir kumaştır. 3 katlı bir kumaştır. Kumaş ve poların arasında membran bulunur. Softshell kumaştan üretilen ürünler sıcak tutar, su geçirmez, hafif ve likralı olduğu için hareket sıkıntısı yaşanmaz. 

Softshell Ürünlerin Özellikleri Nelerdir 
Softshell kumaşlar, özellikle montların üretiminde kullanılan kumaş, üç farklı katmanın bir araya getirilmesi ile elde edilen teknik bir kumaştır. Kumaşın katmanları farklı oranlarda polyester, elastan, polyamid ve poliüretan kullanılarak üretilir. Softshell kumaşların dış katmanı su kaydırıcı özellikte olup kullanıcıyı sıcak tutan iç katman ise yumuşak ve konforludur. Bu iki katmanın arasında ise kumaşa yalıtım teknolojisi kazandıran ince membran bir katman bulunur. Oldukça esnek yapısıyla dikkat çeken softshell montlar, sen hareket ettiğinde doğal olarak gerinerek vücuduna uyum sağlar. Böylece daha fazla hareket serbestisi elde edersin. Hafif yağışlara ve rüzgâra karşı da koruma sağlayan montlar aynı zamanda oldukça dayanıklıdır. Softshell montların sahip olduğu bir diğer özellik olan yüksek nefes alabilirlik ise aktivite sırasında oluşan teri hemen dışarı atar. Böylece vücudunuz kuru kalarak ısı kaybına uğramaz. Ayrıca bazı softshell mont modellerinde koltuk altı kısımlarında ekstra havalandırma noktaları bulunur. Softshell kumaştan imal edilen mont çeşitlerinin bir başka özelliği ise hardshell tasarımlara göre kullanım esnasında daha az hışırtı yapmalarıdır. 

2 yorum:

Softshell ürünleri içerisinde birçok ürün bulunuyor. Mont, pantolon ve ayakkabı softshell özelliğinde üretilebiliyor.

Soft shell montlar veya softshell ceket diğer adıyla rüzgarlık mont modelleri erkek kadın ve çocuk için ayrı üretilmektedir.