Tekstil ve Moda

Kapatıcı Nedir, Kapatıcı Ne İşe Yarar

Makyajın olmazsa olmazlarından biri olan kapatıcılar, başta göz altında bulunan cilt rengi koyuluğunun giderilmesine yardım ettikleri gibi yüzdeki lekeler ve sivilceleri örtmek için kullanılan oldukça ideal ürünlerdendir. Kusursuz bir makyaj istediğiniz zamanlarda başvurabileceğiniz kapatıcıların birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; krem kapatıcılar, stick kapatıcılar, kalem kapatıcılar, likit kapatıcılar ve fırçalı kapatıcılardır. Concealer ismi ile de bilinen, piyasada hemen hemen her markanın bulundurduğu bu seçenekler, birbirinden farklı yapılara ve özelliklere sahiptir. Örneğin; krem kapatıcılar fırça ya da sünger ile uygulanabildikleri için göz altı çizgilerine daha az dolarlar ve pürüzsüz bir görünüm sağlarlar. Stick kapatıcılar daha kalın ve kapatıcılardır. Aynı şekilde likit kapatıcılar ise süngerli uçlara sahip oldukları için kullanım açısından çok daha pratiklerdir. Likit kapatıcılara çok benzeyen fırçalı kapatıcılar da, örtücülüğü diğerlerine göre daha az ve hafif yapıda ürünlerdendir. Uygulama şeklinize ve kullanım alışkanlığınıza göre farklı türdeki bu kapatıcıları tercih edebilir, yeni bir güne daha bakımlı uyanabilirsiniz. 

Zaman zaman uykusuzluk ya da stres gibi etkenlerden kaynaklanan sorunlar, ilk olarak cilde yansır. Daha koyu göz altları, sivilceler, kırmızı ve kahverengi lekeler her kadını rahatsız eder. Cilt tipine ve tonuna göre doğru tercih edilen kapatıcılar ile bu problemleri ortadan kaldırmak çok daha kolay. Özellikle göz altlarındaki renk eşitsizliğini nötürleyerek daha sağlıklı görünüme sahip olabilir, güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. 

Kapatıcı Fiyatları 
Göz altı morluklarını ve ciltteki istenmeyen bölgeleri örterek kusursuz bir görünüm sağlayan kapatıcılar, fiyatlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Marka ismine göre şekillenen bu durum, sizlerin tercihine sunulmaktadır. Örneğin; fiyatları kıyaslayıp; fiyat performansı daha yüksek olan kapatıcılara şans verebilirsiniz. Cilt üzerinde kayarak daha kolay yayılabilen kapatıcılar ile kalıp şeklinde kalarak dağıtılması zor kapatıcıları kıyaslayabilir, kendinize ve cildinize uygun nitelikte olan bir markada karar kılabilirsiniz. 

Kapatıcı Faydaları 
Kadınların en büyük kurtarıcısı olan kapatıcıların birçok faydası bulunmaktadır. Bunların en başında elbette ki kapatıcılar sayesinde, cilt üzerinde elde edilen kusursuz ve pürüzsüz görünümdür. Cilt lekelerini, göz altı halkalarını, yara ve doğum izlerini, göz kenarlarındaki damarlı görüntüyü örterek daha güzel bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde göz altlarınıza 1-2 ton daha açık bir kapatıcı uygulayarak daha aydınlık bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu faydaları elde etmek için elbette ki birkaç noktaya dikkat edilmeli. Kapatıcı kullanırken dikkat edilmesi gereken ilk unsur, ürünün kaliteli ve sağlıklı olmasıdır. Aksi bir durumda, cildinizi tahriş edebilir, makyaj yaparken oldukça fazla zarar verebilirsiniz. Diğer bir unsur, kullandığınız üründeki nemlilik oranıdır. Eğer kuru ve yapışkan ürünler tercih ederseniz, göz kenarlarını ya da cilt çizgilerinizi kurutabilir, teninizin nem dengesini bozabilirsiniz. En önemli unsurlardan biri de, cilt tipinize uygun renkte ürün seçmeniz gerektiğidir. Örtmek istediğiniz bölgeye cilt tonunuzdan farklı bir ürün uygularsanız, daha kötü bir görüntü elde edebilirsiniz. Kapatıcıların en çok dikkat çeken faydalarından biri de, içerdiği spf faktöründe saklıdır. Özellikle güneş ışınları sayesinde lekelenme olan cildinize kapatıcı uygulayarak güneşten olumsuz etkilenen cildinizi rahatlıkla koruyabilirsiniz. Dudaklarınızı ya da kaşlarınızı daha belirgin yapmak istediğiniz zamanlarda da kapatıcılardan yardım alabilirsiniz. Özellikle dudak kenarlarına daha açık tonlarda kapatıcı uygularsanız, rujunuzu daha belirgin ve keskin gösterebilirsiniz. 

Günlük yaşam stresinin negatif etkilerini üzerinde taşıyan cildinize uygun bir kapatıcı bulabilir, daha sağlıklı ve bakımlı görünüme sahip olabilirsiniz. 

Kapatıcının Uygulanması 
1- Kapatıcı tonunu seç. Kapatıcıların farklı şekil ve renkleri vardır, bu nedenle ihtiyacın olan ürünü belirlemek için cildini analiz et. Aknelerini mi kapatmaya çalışıyorsun? Göz altı halkalarını mı? Yara veya doğum izlerini mi? Neyi kapatmak istediğine karar verdikten sonra, uygun renk ve tonu seçebilirsin. Hangi renk kapatıcı kullanacağını bulmak için bir renk tekeri kullan. Dengelemek için renk tekerinde bu rengin tam zıt rengini seç. 

2- Hangi tip kapatıcı kullanmak istediğine karar ver. Kapatıcıların birçok farklı formu vardır. Stick kapatıcılar, krem kapatıcılar ve kalemler. Bunların hepsi farklı kapatıcı özelliğe sahiptir ve bazıları belli cilt türleri için daha iyi olabilir. 

3- Yüzünü hazırla. Kapatıcı uygulamadan önce yüzünü nazik bir yüz temizleyiciyle yıka ve nemlendirici sür. Göz altlarında maskaradan kaynaklanabilecek koyuluğu ortadan kaldırmak için bir makyaj temizleyici ve pamuklu çubuk kullan. Kapatıcı makyajın ilk adımıdır ve boş bir tuvale daha pürüzsüz bir şekilde uygulanır. 

4- Göz altı halkalarını kapat. Bir kapatıcı fırçası veya parmak uçlarınla (ilk seçenek daha hijyeniktir) kapatıcıyı göz altlarına uygula. Kapatıcıyı göz altına ters üçgen şeklinde uygula. Gözünün bir köşesinden diğerine doğru bir üçgen çiz, sivri ucunu yanağından aşağı indirerek burun kıvrımına hizala. Kapatıcının köşelerini dağıtıp yedirerek cildinizle kapatıcı arasında gözle görülür bir ton değişimi olmamasını sağlayınız. Kapatıcıyı göz çevrene ovalayarak yedirme çünkü bu bölgede cilt çok kolay hasar görür. Kapatıcıyı yedirmek için parmak uçlarınla hafifçe dokun veya fırçayla yedir. Ayrıca bu ovalamaktan daha kapatıcı bir sonuç sağlar. 

5- Akne ve siyah noktalarına kapatıcı uygula. Akne, siyah nokta, güneş izi, yara veya doğum izlerin varsa onları şimdi kapatman gerekir. Her izin üzerine hafifçe kapatıcı sür ve sonra yumuşak hareketlerle, dışa doğru cildine yedir. Kalıp gibi bir görünümden kaçınmak için kapatıcıyı ince bir tabaka halinde kullan ve eğer gerekirse daha fazla uygula. Akneniz varsa kapatıcıyı yedirmek için parmaklarını kullanmaktan kaçının. Parmaklarını kullanmak bakterileri yayarak durumu kötüleştirir ve kapatıcıyı eriterek kapatıcı özelliğini azaltır. Bunun yerine temiz bir makyaj fırçası kullan. 

6- Kapatıcını sabitle. Tüm siyah noktalar ve göz altı halkaları kapandıktan sonra kapatıcının üzerine bir kat fondöten uygula. Bir taşla iki kuş vurmak için toz veya kompakt pudra fondöten kullan. İstersen krem veya sıvı fondöten de kullanabilirsin ama üzerine ek sabitleme pudrası sürmeniz gerekir. 

0 yorum: