2010'dan 2025'e, 15. Yıl

Evi Dezenfekte Etmenin Pratik Yolları

Hijyen kuralları her zaman önemliydi, fakat son dönemlerde eskisinden çok daha fazla dikkat eder olduk. Günümüzde tüm dünya temizlik konusunda çok daha özenli bir hale geldi. 

Bu noktada kişisel temizliğimiz kadar yaşadığımız alanların temizliği de ön plana çıktı. Mecbur kalmadıkça evden çıkmadığımız bu dönemde ev temizliğini en iyi şekilde yapmak, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için artık bir zorunluluk! Peki, evi nasıl dezenfekte etmeliyiz? Nelere özellikle dikkat etmeliyiz? 

Evi Dezenfekte Etmenin En Pratik Yolları 
Evimizi tüm virüslere karşı dezenfekte etmeye hazır mısınız? Ev temizliği ne sıklıkla yapılmalı? gibi soruların cevabını da vereceğimiz önerilerimizi paylaşmaya başlayalım: 

- Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. 

- Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz. Mikrofiber bezler diğer bezlerden 10 kat daha fazla emiş gücüne sahiptirler. 

- Tozları alırken öncelikle evin yüksekteki kısımlarını temizlemelisiniz. Yani mutfak rafları, gardırobun üst bölmeleri gibi kısımları ilk olarak silin. Ardından tezgah gibi bölümlere geçin. Böylelikle yukarıdaki tozların daha sonra aşağıya inmesini engellemiş olursunuz. 

- Mutfak temizliğinde lavabo içini, tezgah üstünü ve dolapları; bu alanlar için özel olarak üretilmiş temizlik malzemeleri ile sık sık silmeye dikkat edin. Dışarıdan aldığınız gıdaları tezgah üstüne koyduktan sonra temizlik işlemini mutlaka gerçekleştirin. 

- Banyo temizliğine ekstra dikkat edin. Klozet içini ve banyo lavabosunu her gün temizlemeye özen gösterin. Her gün yapamıyorsanız yine gün aşırı temizleyebilirsiniz. 

- Duşakabin ya da küvetlerin içini ise haftada bir kere çamaşır suyuyla temizlemenizde fayda var. 

- Çok fazla mikrop tutan yerlerden olan pencere/kapı kolları, elektrik anahtarları ya da musluk gibi kısımları da sıklıkla silmeyi unutmayın. Buraları temizlemek için sabunlu bezler ve dezenfektan işlevi gören ıslak mendillerden yardım alabilirsiniz. 

- Evde çok fazla vakit geçirdiğimiz için ev tekstil ürünleri de biz fark etmeden hızla kirleniyor. Bu nedenle kullandığınız havluları, nevresimleri haftada en az iki kere değiştirip 60 derecede yıkayın. Hatta bu dönemde evdeki bireylerin her birinin kişisel havlu kullanması çok daha hijyenik olur. 

Evdeki Havanın Temiz Olduğundan Emin Olun 
Temiz hava solumanın bizler için ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu nedenle de evde devamlı soluğumuz havanın kalitesini artırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Evdeki havayı temizlemek için; 
- Pencereleri açarak evi sık sık havalandırın. 
- Evde klima varsa bakımı konusunda özenli olun. 
- Klima filtresini 15 günde bir, günümüz şartlarında ise hafta 1 kere mutlaka temizleyin. 
- Elektrik süpürgesi olarak tozları hızla hapseden HEPA filtreli süpürgeler kullanın. 
- Daha az toz tutan antibakteriyel halılar tercih edin. 
- Evcil hayvan besliyorsanız tüylerinin saçılmaması için sık sık tarayın. Mevsim geçişlerinde tüy dökümü artacağı için evcil hayvanınızı tıraş ettirebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba, daha kaliteli bir site için yorumlarınızı bekliyoruz.