Tekstil ve Moda

Vintage Ne Demek, Vintage Tarzı Giyim Nedir

Vintage tarzı elbiseler. 
Vintage, eski dönemde kullanılan bir eşyaya veya aksesuara verilen isimdir. Vintage modası; belli bir döneme ve belli bir tasarımcıya ait olan, üretildiği dönemin belirgin izlerini taşıyan, ikonlaşmış kıyafet ve tasarımlara denir. Aynı zamanda eski, seçkin ve değerli tasarımlar için de vintage terimi kullanılır. Eski dönemlerde üretilen bu parçaların seri üretim olmadığından dolayı çoğunluğu el işçiliği ve yüksek kaliteli malzeme ile üretilmiştir. Bu nedenle vintage parçalar farklı bir öneme ve önceliğe sahiptir. İkinci önemli unsur ise özgün ve eşi benzeri olmayan parçalar olmasıdır. 

Vintage akımı, belli bir dönemi yansıtan, ikonikleşmiş parçaların günümüze yansıtılmasıyla doğmuştur. Bu akım, 19. yüzyılda ortaya çıkmıştır. Günümüzde 20. yüzyıl ve öncesinden kalan kıyafet ve eşyalar vintage olarak tanımlanır. Fakat bu parçaların mutlaka belli bir dönemi yansıtması veya parçaların, o dönemin tasarımcısına ait olması gerekir. Yani her ikinci el veya eski elbise vintage değildir. Bu parçaların, günümüze kadar korunmuş olması ve bakımının yapılmış olması gerekir. 
Vintage moda kıyafetler. 
Vintage kavramı, nostaljik anlamda belli bir dönemi, tarihi yansıtan herhangi bir şeyi ifade eder. Vintage ev dekorasyonlarında özellikle eskitme, ahşap mobilyalar ve radyolar bu dekorların içerisinde çokça bulunuyor. 

Malzeme kalitesinin iyi olması da vintage moda akımında oldukça önem taşır. Son yıllarda fazlasıyla karşımıza çıkan vintage, geçmiş döneme ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlara verilen isim. Bu nedenle ikinci el ancak klasik parçalar için sıklıkla kullanılıyor vintage terimi. 

Ev dekorasyonunda oldukça geniş ürünlere sahip olan vintage oymalı dolaplar, aksesuarlar, müzik kutuları, mutfak eşyaları, biblolar, saatler, eski lamba ve vazolar gibi pek çok üründe kullanılmıştır. 

7 yorum:

Vintage nedir kısaca: Geçmiş döneme ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlara verilen isim. Christian Dior'un 1940'lardaki New Look'u, Pucci'nin 1960'lardaki baskıları, YSL'nin 1980'lerdeki takımları gibi

Vintage (Vintıc): Son senelerde fazlasıyla karşımıza çıkar bu moda terimi

Ukraynalı bir kadın manken bütün sosyal yaşamında bu tarz yani vintage kıyafetler giyiyordu işe giderken evde hatta gecelikleri bile vintage tarzındaydı vintage şapkalar, vintage şemsiyeler, vintage elbiseler iç çamaşırı bile vintage modasına uygunmuş sosyal medyada da onbinlerce takipçisi varmış

Vintage tarzı mobilyalar var ben sevmiyorum ama vintage tarzı dekorasyon var onu da sevmiyorum, Vintage Giyimi de sevmiyorum, Vintage tarzı erkek onu da sevmem, Vintage tarzı Ne demek o da uzak olsun, Vintage giyim tarzı tercih etmem, Vintage nedir ve Vintage kombin önerilerini merak etmiyorum ben modern ve klasik çizgileri tercih ederim

Belli bir döneme ait olan giyim tarzının izlerini taşıyan akıma vintage akımı denir.

Vintage ne demek öğrendik ama retro da aynı gibi geldi bana. Retro ve vintage arasındaki fark ne?

Vintage gecmisin modasina ait anlamına gelen genel bir tanımken; Retro geriye doğru anlamına gelen bir ön ektir ve moda dünyasında geçmişe ait / geçmişe ait gibi anlamlarında kullanılan bir sıfattır. Vintage görünümlü yeni ürünler de retrodur, bunlara vintage denemez.