Tekstil ve Moda

Oxford Kumaş Nedir, Oxford Kumaş Özellikleri

Oxford kumaşlar genellikle gömleklik olarak kullanılır. 
Oxford kumaş, 2/1 ribs örgüde ince çözgü ve yumuşak bükümlü kalın atkı ile dokunan pamuklu kumaş türüdür. % 100 pamuklu kumaş olarak panama örgü görünümündedir ve gömleklik olarak kullanılmaktadır. Çözgüde boyalı iplik kullanılarak renkli çizgili olarak da dokunurlar. İki çözgünün tekmiş gibi dokunduğu bez ayağı dokuma iyi kalite gömleklik kumaşlardır. Genellikle pamuktan yapılır ancak tamamen pamuktan üretilen kumaş olması sebebiyle kolay kırışır. Boyalı ipliklerin veya dekoratif dokumaların çizgileri bazen katılabilir. 

Dayanıklı bir kumaşa sahip olan oxford kumaşlar, pamuklu ve kırışmaya karşı dayanıklı gömlek modellerinde sıklıkla tercih edilir. Yaza ve kışa uygun olacak şekilde kalın ve ince kumaşlı çeşitleri bulunur. Makinede kolaylıklı yıkanabilir ve yine pamuklu olduğunda kolay ütülenir. 

Oxford kumaşlar, ribs örgüsü gevşek bir şekilde yapılandırılmış bir örgü olduğundan, kumaş gözeneklidir. İnce ve yakından paketlenmiş çözgü ve iri atkı kumaşı parlaklaştırır. En popüler gömlek kumaşlarından biridir. 
Oxford kumaş bej gömlek. 
Oxford Gömlek Nedir 
Erkek giyim modasının en rahat parçalarından biri olan oxford gömlekleri klasik gömlek modellerinden farklı kılan özellikleri yakalarının düğmeli olması. Daha çok spor kombinlerde tercih edilen oxford gömlek çeşitleri, kullanılan kumaş türüne göre klasik kombinleri de tamamlayabiliyor. Yaka kısmının düğmeli olması nedeniyle kravatsız kullanıma oldukça müsait olan gömlekler, casual ortamlarda spor pantolonlarla ya da kumaş yapısına göre kot pantolonlarla mükemmel uyum gösteriyor. Gömlek kombinlerinde gömlek renginin kombini oluşturan diğer giysilerinizin renkleriyle uyumlu olması gerekiyor. Beyaz, açık mavi ya da açık pembe renkler ise hemen hemen tüm renklerle kusursuz bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. Uzun kollu gömlekler arasında spor oxford gömleğinizi, dilediğiniz renkte slim fit spor bir pantolonla kombinleyebilirsiniz. Kombininizi sneaker gibi spor ayakkabı ile tamamlayarak oldukça rahat bir tarz oluşturabilirsiniz. Oxford gömleğinizin ilk düğmesini açık bırakarak spor tarzınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Oxford gömlek modelleri tüm düğmeleri kapatılarak da zarif bir görüntü elde etmenize olanak tanıyor. Kanvas pantolonlarınızı oxford gömleklerle kombinleyebilir ve ofis ortamına ayak uydurabilirsiniz. Uzun kol klasik oxford gömlek modelleri, klasik çizgisinden çok fazla uzaklaşmak istemeyen ama rahatlığından da vazgeçmeyen erkeklerin tercihi oluyor. Ayrıca dilerseniz ince kravatlarla oxford gömleklerinizi daha resmi bir görünüme kavuşturabilirsiniz. 

Oxford Gömlek Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli 
En temel erkek giyim ürünleri arasında yer alan oxford gömlekler, spor ve casual kombinlerin olduğu kadar klasik kombinlerin de tamamlayıcıları oluyor. Rahatlıkları ile öne çıkan oxford gömlekleri seçerken öncelikle kumaş kalitesine dikkat etmek gerekiyor. Pamuklu gibi doğal materyaller kullanılarak üretilen gömlekler aradığınız rahatlığa destek oluyor. Kaliteli kumaşlar hem vücudunuzun nefes almasına olanak tanıyor hem de uzun süreli kullanım vadediyor. Gömleği ne tür giysilerle kombinleyeceğiniz oxford gömlek seçiminde önem taşıyor. İş yerinde ve ofiste giymek için düz beyaz, açık mavi gömlek gibi klasik renkleri seçebilirsiniz. Ekose, kareli ve canlı renklere sahip gömlekler spor pantolonları ve kot pantolonları kusursuz bir şekilde tamamlıyor. Doğru beden seçimi de şıklığınızı artıran unsurlar arasında yer alıyor. Gömlek bedeninin gövdenizi çok sıkmamasına, kol boyunun sizin için uygun olmasına ve yaka kapalıyken boynunuz ile arasında yaklaşık 1 cm boşluk bulunmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca doğru bedene karar verirken omuz kısmının kol hareketlerinizi engellememesine de dikkat etmeniz gerekiyor. 

2 yorum:

oxford kumaş oxforda özgü bir kumaş değildir :)

ciddi olamazsın bizi aydınlattığın için sana çok teşekkür ederiz arkadaşım :)