Tekstil ve Moda

Nubuk Kumaş Nedir, Nubuk Kumaş Özellikleri

Nubuk kumaş, bir çeşit deri olan nubuk, altı polar baskılı üst düzeyi ise zımpara ile şekillendirilmiş dokusu kadife bir kumaş türüdür. Derinin işlenmiş hali olan bu kumaş eskitilmiş görüntüsü ile dikkati çeker. Doğal ve tarz duruşu ile bulunduğu alana zenginlik katar. Kumaşın ekstra parlak duruşu eşyalarınızın ilk günkü görünümünü korumasına yardımcı olur. Özellikle erkek ayakkabılar olmak üzere kadın ayakkabılarında da yaygın kullanıma sahiptir. 

Yaşam alanlarını zenginleştirmek için kaliteli ve göz alıcı mobilyalara sahip olmak isteyenler nubuk kumaşı görmeden son kararını vermemeli çünkü bu kumaş sıradan kumaşları geride bırakırken aynı zamanda özellikleri ile de baştan çıkarabiliyor. 

Her tarza hitap eder ve kullanışlıdır. Döşeme sektöründe sık sık kullanılmakla birlikte genel olarak kanepe ve koltuk takımlarında kullanılır. Güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Deri kumaşlara benzer bir havası vardır. Birçok kumaş türüne göre ısıya karşı oldukça dayanıklıdır. Doğal bir kumaş olması sunilerden daha uzun ömürlü olduğu anlamına gelir. Doğal malzemeden elde edilmesinin diğer bir artısı ise eskidiğinde daha da güzel olmasıdır. Sıvıları emmez ve görünümü bozulmaz. Herkesin görsel zevkini karşılayan renk yelpazesine sahiptir. Birçok kumaş türüne göre leke tutmama konusunda üstündür. Eskitilmiş görünümü etkileyicidir. Tok ve kalın bir yapıya sahiptir Hava geçirgenliği diğer kumaşlara göre daha azdır. Bu nedenle uzun süre üzerinde vakit geçirdiğinizde terletme söz konusu olabilir. Çeşitli spor ve klasik ayakkabı yapımında kullanılabilir. 

Nubuk kumaş özellikleri nelerdir 
Nubuk kumaş sağladığı ayrıcalıklar ile beraber en sık değerlendirilen kumaş türleri içerisinde bulunuyor. 
- Koltuk takımlarında döşeme amaçlı çok sık değerlendirilir. 
- Sağlamdır. 
- Kullanışlı bir yapıya sahiptir. 
- Lekelenmelere karşı önleyici bir kalitesi bulunmaktadır. 
- Ayrıca meydana gelen lekeler kolayca temizlenir. 
- Uzun yıllar güvenli şekilde kullanılabilir. 
- Deride olduğu gibi şık ve asil bir görünüm oluşturur. 

1 yorum:

Derinin bir çok işlenmiş hali olmasına rağmen öne çıkan deri kumaş türüne nubuk kumaş demektir. Özellikle yüzey kısmı zımparalamak suretiyle endüstriyel açıdan, eskimiş bir görünüm kazandırılan kumaş türü olduğunu söylemek mümkün. Böylece daha doğal ve hoş bir görünüm kazanmaktadır.