Tekstil ve Moda

Keten Elbise Nasıl Yıkanır

Pürüzsüz ve tüylü yapısı sayesinde kolayca kirlenmeyen keten kumaşlarda renk solması ihtimali de çok düşüktür. Bunlara karşılık keten, kolayca kırışan kumaş çeşitleri arasında yer alır. Bu yüzden sürekli olarak ütü gerektirebilir. Dolayısıyla keten kumaşları hem yıkarken hem kuruturken hem de ütülerken özenli olmak önemlidir. 

Keten kumaş nasıl yıkanmalı 

Narin bir yapıya sahip olan keten kumaş çeşitleri, mutlaka kısa programda yıkanmalıdır. Özellikle ince keten kumaş, soğuk veya ılık suda yıkandıktan sonra gerekmedikçe sıkma programına sokulmamalıdır. Keten elbiseniz uzun ömürlü olsun istiyorsanız kumaşı yıkarken fazla deterjan da kullanmamalısınız. Benzer şekilde yumuşatıcıyı hiç kullanmamalı ya da seyrelterek kullanmanızda fayda var. Aksi takdirde dokuları zarar görebilir. Keten kumaştan yapılmış olan kıyafetleri kurutma makinesine atabilirsiniz. Ancak program olarak ütü kuruluğu programını seçmeniz gerekir. Bununla birlikte kurutma makinesinden çıkardıktan sonra keteni düşük ısıda ütülemelisiniz. 

1 yorum:

Keten, keten bitkisinin liflerinden yapılan her türlü tekstil ürününe denir. Keten çok güçlü ve emicidir ve pamuktan daha hızlı kurur. Pamuk, kenevir veya diğer keten olmayan liflerden yapılsa bile keten dokumaya benzeyen tekstiller de genel anlamda keten elyaf kumaş olmamasına rağmen keten kumaş olarak adlandırılır.