Tekstil ve Moda

Kolajen Nedir, Kolajen Lifleri Özellikleri

Kolajen (Alm. Kollagen, Fr. collagène, İng. collagen), omurgalılarda altderi, kemiklerin matris ve dişlerin dentin gibi bağdokularının beyaz liflerini oluşturan proteine denir. Kolajenler vücutta eklemlerde, bağdokuda ve tendonlarda, ayrıca hayvan ve balık derisinde doğal olarak çözünmez şekilde bulunan, çözünür hale su ile ısıtılarak dönüştürülen ve cilde esneklik veren bir protein ailesinin genel adıdır. 

Kolajen, glisin tipinde bir protein, hücre ve kemiklerde bulunan, % 50-75 C, % 6,47 H ve % 17,86 N bileşiminde; kaynayan suda jelatin oluşturan organik bir yapıya denir. 

Kolajen lifi, geri dönüştürülmüş balık pullarından elde edilen okyanus kolajen peptitleri gibi yenilenebilir doğal kaynaklardan üretilir. Kolajen kumaş son derece yumuşaktır. Cilt için daha iyi bir nemlendirme sağlayabilir ve cildi güneşin UV ışınlarına karşı koruyabilir, ayrıca hassas ciltler için harikadır ve doğal bir koku gidericiye sahiptir. 

Kolajen lifleri özellikleri 
Kolajen su altı bitkilerinden, balık pullarından, deniz yosunlarından, alglerden elde edilebileceği gibi, içeriğinde kolajen içeren farklı ürünlerden de elde edilebilir. Cilt dostu ürünlerdir ve hassas ciltler için uygundur. Kolajen lifi, hassas ve tahriş edici cilt testini geçmiştir, bu nedenle bebek ve hassas cilt sorunu olan kişiler için geçerlidir. 

Çevre Dostu 
Peptit amino asit, doğa kaynak malzemesi olan geri dönüştürülmüş balık pullarından elde edilir, bu nedenle çevre kirliliğini azaltabilir. 

Doğal Koku Giderici 
Fonksiyonel amino asit grubu kokuyu ayrıştırabilir ve havadan su ve rüzgarla giderilebilir. Çünkü koku kollajen lif tarafından absorbe edilmek yerine ayrıştırılarak doygunluk sorunu yaşanmaz. 

Daha iyi nemlendirme 
Kolajen lif, uygun miktarda kolajen peptit Amino Asit ve çok çeşitli Amio Asit içerir, bu nedenle en iyi nem özelliğine sahiptir ve cilde en iyi nem hissini koruyabilir ve vücut için doğal cilt bakımı haline gelebilir. 

Uv Işınları Geçirmeme 
Kolajen fiber, UV-A ve UV-B ışığını emebilir, böylece UV-CUT işlevi sağlayabilir ve cildi Güneşin UV ışınlarına karşı koruyabilir. 

Anti-Statik 
Kolajen lif daha iyi nem geri kazanımına ve daha iyi nemlendirmeye sahiptir, böylece kumaş ve cilt arasındaki sürtünmeden kaynaklanan statik elektriği azaltabilir. Mükemmel anti-statik özellik sağlayabilir. 

Serinlik hissi 
Kolajen lif, klasik liflere göre daha iyi nem geri kazanımına ve daha iyi nemlendirmeye sahiptir, bu nedenle daha iyi bir serinlik hissi verebilir. 

Kolajen Lifleri Uygulama Alanları 
- İç giyim, 
- Yatak takımları ve örtüler, 
- Kadın ve Erkek giyim, 
- Spor giyim, 
- Maske. 

0 yorum: