2010'dan 2025'e, 15. Yıl

Giysilerimizin Ömrünü Uzatmak için Neler Yapmalıyız

Kıyafetlerinizin ömrünü uzatmanın püf noktaları nelerdir: 

Etiketteki Bakım Talimatlarına Uymak 
Elbise alındığı zaman ilk dikkat edilmesi gereken nokta ürünün etiketindeki uyarıları dikkate almaktır. Çünkü üretici firma ürüne ait ham madde, renk, yıkama ve  ütüleme şartları gibi uyarıları ürünün etiketine uluslararası işaretleme sistemleri ve semboller ile tüketiciye aktarır. Ürünün etiketine uygun göre bakımını yapmak hem ürünün ilk günkü özelliklerini korumasına hemde uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.  

Çamaşır makinesi hataları 

Kir derecesini dikkate almamak: çok kirli çamaşırlar, temiz olanlara göre ayrı bir şekilde yıkanmalıdır. Çünkü her durum için farklı bir sıcaklık, deterjan oranı ve su miktarına ihtiyacınız vardır. Eğer bu kurala uymazsanız, kıyafetlerinizin zamanlar gri veya sarı renge dönüşür ve gerçek rengini kaybeder. 

Giysilerin doğru sıralanmaması: Uzmanlar küçük kıyafetleri büyük olanlarla birlikte yıkamayı tavsiye ediyor. Bu yöntem giysilerin makinenin içinde daha rahat bir şekilde hareket etmesini sağlar ve çamaşırlarınız daha iyi yıkanır. 

Su sıcaklığına dikkat: Bazı kıyafetlerin yıkanması için gerekli sıcaklık değerleri vardır bu değerler elbise etiketinde belirtilmiştir. Daha düşük sıcaklıklarda yıkanması gereken elbiselerde yüksek sıcaklık sonucu küçülme deformasyon ve renk atması problemleri ortaya çıkabilir. Deterjanlar ılık ve sıcak suda etkilidir. Soğuk su sadece çok kirli olmayan çamaşırları yıkamak için kullanılmalıdır. Pamuklu ve yünlü giysileri etiketin ters çevrilerek yıkanır gibi bir ibare yoksa; ters yüz etmeyin, pamuklu ve yünlü giysilerinizi ters çevirerek yıkamayın. Bu yöntem sürtünme nedeniyle, çamaşırlarınızda tüy bırakabilir ve çıkarılması zor olabilir ayrıca bazı durumlarda kuruduktan sonra üzerinde beyaz deterjan lekeleri görülebilir. 

Kurutma hataları 

Mayoların peteklerin üzerinde veya kurutucuda kurutulması, mayolar ısı nedeniyle zarar görebilir. Bu yüzden hemen yıkandıktan sonra, herhangi bir ısı olmadan kuruyabileceği bir yerde kurutun. 

Gömlekler ve diğer kıyafetleri kurutmak için askı kullanmamak 

Böyle bir durumda mutlaka tahta askı seçmelisiniz. Hem giysileriniz şeklini kaybetmez, eskimez ve kırış kırış olmaz. 

Yünlü ve trikoların asılması, doğru ve esnek malzemelerden yapılmış giysiler bir masa veya düz bir yüzeyde kurutulmalıdır. 

Diğer yapılan yanlışlar 

Kuru temizleme yapılması gereken elbise türleri ve durumlarda klasik temizleyiciler ve çamaşır makinesi kullanmayın. Kıyafetleri etiketindeki ütüleme kurallarına uygun bir şekilde ütüleyin. Çok uzun süre vakum torbasında saklamak plastik poşetler kısa bir süre giysileri taşımak ve saklamak için mükemmel bir seçenek olabilir. Ancak çok sık kullanırsanız giysilerinize zarar verebilir. Kıyafetlerin doğal görünümünü koruması için doğal sıcaklığa ve yeterli havalandırmaya ihtiyacı vardır. 

Kirli kıyafetleri saklamak 

Giysileri yıkamadan önce uzun süre saklamak, bakterilerin üremesini ve parazitlerin çıkmasını sağlar. Özellikle bu durum spor giyim için geçerlidir. Bu tarz kıyafetleri hemen yıkamalısınız. 

Ter lekelerinin renkli kıyafetleri beyazlaştırması veya beyaz elbiseleri sarartması. 

Sıcak havalarda özellikle koltuk altında oluşan ter lekeleri, bölgenin beyazlamasına sebep olur. Bunun dışında ter lekesinin dışarıdan görünmesi bile bizi rahatsız edebilir. Bunu önleyecek yöntemlerden biri koltuk altı için tasarlanan teri emen pedlerdir. Bunları giysilerinizin koltuk altına dikebilir ve terden korunabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise pamuklu bir astarı ikiye bölün ve yapıştıracağınız kıyafetin koltuk altına biraz yapışkan uygulayın. Daha sonra astarı buraya yapıştırın. Bu yöntemi diğer tarafa da uygulayarak, gün boyu güvende hissedebilirsiniz. 

2 yorum:

elbisenin ömrünü uzatmak ve renginin kalıcılığını ilk gün ki kalması tüketici için çok önemli.

elbiselerin ömrünü uzatmak, elbisenin dayanıklılığını neler arttırır, kıyafetlerin çabuk yıpranması nasıl önlenir

Yorum Gönder

Merhaba, daha kaliteli bir site için yorumlarınızı bekliyoruz.