Tekstil ve Moda

Kahverengi Nedir, Kahverenginin Anlamı

Kahverengi tonlarında kumaşlar. 
Kahverengi (brown), adını aldığı kavrulmuş çekirdek kahvenin rengidir, doğala ve güvenilirliğe işaret eder. Kahverengi, toprağın ve ahşabın rengidir. Kahverengi, yeşil ve mavi ile birlikte gezegenimizdeki en baskın renklerden biridir. 

Sağlam ve güvenilir bir his verir. Kahverengi doğal, rahat ve açık bir atmosfer yaratmayı sağlar. Durağanlık, güçlülük, olgunluk ve güvenilirlik mesajları verir. Kahverengiyi seven insanların tenleri genellikle hassas ve duyarlıdır. Duygusal yönleri ağır basar. Kendilerini güvende hissedecekleri tanıdık ortamlara ihtiyaç duyarlar. Sakinliği ve sadeliği severler, fakat yalnızlıktan hoşlanmazlar. 
Kahverengi, kahve, toprak ve ahşabın rengidir, sağlamlığı ve güveni temsil eder. 
Kahverenginin neyi temsil ettiği ve kahverengi anlamı denince kararlılık ve yapısallığın bir rengi olup, düzeni ve organizasyonu da teşvik eder. Kahverengi renk güvence verir. Sessizce ve kendinden emin. Kahverengi dikkat çekmez, arka planda kalmayı tercih eder, etrafındaki diğer renklerin parlamasına izin verir.

Renkler içerisinde, kahverengi, fiziksel rahatlık, sadelik ve kalitenin, yaşamda güven duygusu veren sahip olduğumuz mülklerin ve maddi birikimin rengidir. 

Ancak, olumsuz bir bakış açısıyla baktığımızda, hakkımızda ucuzluk ve cimrilik izlenimi verebilir. 

5 yorum:

Doğal renklerden biri sayılan kahverengi renklerin psikolojik etkileri tartışmalarına hep sondan giriş yapıyor ve çok tercih edilmiyor çünkü hep dolap, döşeme, koltuk rengi gibi ev dekorasyonda belirivermiş oluyor. Psikolojik etkileri diğer renklerin etkileriyle kendisini gösterse de genel olarak kahverengi tonları bize dünyevi bir rahatlık hissi verir.

Kahverengi toprağın, yani doğumun ve bereketin rengidir. Kahverengi hareketleri hızlandırır. Bu rengi seven insanlar fiziksel olarak çok duyarlıdırlar, tenleri çok hassastır ve sinirleri mükemmeldir.

Kahverengi giyen insanlar özellikle toplum içinde rahattırlar. Karşısındaki insanda da resmiyetten uzak, rahat bir havaya neden olur. Kahverenginin verdiği bu rahatlık ve paylaşma isteği konuklarında rahatlık isteyen televizyon programcıları tarafından kullanılmaktadır.

Kahverenginin dekorasyondaki etkileri; insan hareketini hızlandırdığı için özellikle fastfood restoranları, iç mekanlarında kahverengini kullanırlar. Sosyal dengeyi ve toplum içinde rahatlığı sağlayan renkler olarak ev dekorasyonunda da sıkça kullanılan kahverengi ve bej, özellikle zemine hakim olmalarıyla, güvenlik duygusunu ve toprağın yarattığı rahatlık hissini verirler. Sıcak nötr nitelikleri, güvenlik ve bağlılık duygusu yaratır. Diğer yandan yemek ve oturma odalarında şeftali rengiyle birlikte kullanıldıklarında, hem samimi hem de çocukların öteki kişilerle etkileşimi için sıcak bir ortam yaratır.

Toprak ve ahşap rengi olan kahverengi sağlamlığı ve güveni temsil eder. Bu nedenle mobilyalarda bu renk oldukça fazla kullanılır. Ayrıca doğanın da rengi olan kahverengi güveni de simgeler. Kahverengi rengin anlamı nedir sorusuna verilebilecek bir diğer cevapsa güçlülük olur. İnsanlar bu rengin verdiği mesajları genellikle dikkate alır ve karşıdaki kişinin ya da nesnenin güçlü olduğunu düşünür. Aynı durumda güvenilirlik için de geçerlidir. Eskiden gelen güçlü, güvenilir havası olan kahverenginin kendini güvende hissetmek isteyen insanlar tarafından kullanıldığı da bilinir. Kahverengini seven kişiler genellikle daha olgun, sakin ve güvenilir olur. Sadelikten hoşlanırlar ancak yalnızlıktan hoşlanmazlar.

kahverengi ne anlamdadır kıyafette,kahverenginin özellikleri nelerdir,kahve-renk nedir,kahverengi ne anlam taşır,kahverengi ne için kullanılır,

kahverenginin elbiselerinde sıklıkla kullanan insanlar sağlam karaktere sahip değil bence ara ara kullananları demiyorum her gün baştan ayağa kahve renk kullananlara diyorum