Tekstil ve Moda

Kahverengi Tonları Nelerdir

Kahverenginin tonları. 
Kahverengi, ağır ve kasvetli bir renk olarak yorumlanmasına rağmen, toprağın rengi olmasından dolayı yeryüzünü, doğurganlığı ve verimliliği temsil eder. Bir sonbahar rengi olarak da kabul edilir. Kahverengi toprak ve ahşap rengidir, sağlamlığı ve güveni temsil eder. Bu nedenle mobilyalarda bu renk oldukça fazla kullanılır. Ayrıca doğanın da rengi olan kahverengi güveni de simgeler. Tamamen doğal bir renktir ve güvenilirliği simgeler. 

Tasarımda kahverengi arka plan rengi olarak sıklıkla kullanılır. Ağaç ve taş dokularda gözlemlenir. Bazen karanlık fonlarda, arka planlarda veya tipografide siyah yerine kullanılır. Kahverengi rengin anlamı nedir sorusuna verilebilecek bir diğer cevapsa güçlülük olur. İnsanlar bu rengin verdiği mesajları genellikle dikkate alır ve karşıdaki kişinin ya da nesnenin güçlü olduğunu düşünür. Aynı durumda güvenirlilik için de geçerlidir. Eskiden gelen güçlü, güvenirli havası olan kahverenginin kendini güvende hissetmek isteyen insanlar tarafından kullanıldığı da bilinir. Kahverengini seven kişiler genellikle daha olgun, sakin ve güvenilir olur. Sadelikten hoşlanırlar ancak yalnızlıktan hoşlanmazlar. 

Kahverengi Renk Tonları, İsimleri ve Kodları 

#964B00 - Kahverengi 
#CD5700 - Tenné (Tawny) 
#734A12 - Ham toprak 
#CFB53B - Eski altın 
#CC7722 - Aşı boyası 
#DAA520 - Altınımsı 
#8A3324 - Yanık Toprak rengi 
#CC5500 - Yanık turuncu 
#E49B0F - Turuncumsu sarı 
#F0DC82 - Soluk sarı 
#704214 - Siyahımsı koyu kahverengi 
#D2B48C - Sarımsı kahverengi 
#CD5B45 - Koyu mercan 
#986960 - Koyu kestane 
#654321 - Koyu kahverengi 
#BDB76B - Koyu haki 
#6D351A - Kestane rengi 
#483C32 - Kahverengimsi gri 
#ED9121 - Havuç rengi 
#C3B091 - Haki 
#D2691E - Çikolata rengi 
#F5DEB3 - Buğday rengi 
#CD7F32 - Bronz rengi 
#F5F5DC - Bej 
#3D2B1F - Barut rengi 
#B87333 - Bakır rengi 

2 yorum:

Hangi renkle hangi rengi karıştırırsak kahverengi olur? bu soru kahverengi tonları oluşumunu açıklar karışımdaki renklerin oranı değişirse ton oluşur. Kahverengi tonları nasıl elde edilir; ana renkleri, bir diğer deyişle kırmızı, mavi ve sarıyı karıştırarak çok çeşitli kahverengi tonları oluşturabilirsiniz.

Kahverengi tonları saç rengi ve boyalarda siyahtan sonra en çok tercih edilendir aşağıdaki tonlar en çok arananlar kahve tonlarıdır:
- Açık kahve tonları
- Sütlü Kahve Saç rengi
- Açık kahve rengi
- Açık kahve saç rengi
- Sıcak kahve tonları saç renkleri
- Açık kahve Rengi Saç
- Altın Kahve Saç rengi
- Doğal kahve saç rengi
- Parlak kahve saç rengi