Tekstil ve Moda

Türkiye'nin En Ünlü Kuyumculuk ve Mücevher Markaları 💎

Kuyumculuk, değerli metal ve değerli taşların işlenmesiyle her türlü mücevherat, takı ya da süs eşyası üretilmesi ve bu ürünlerin işlendikten sonra yatırım aracı olarak kullanılan eserlere dönüştürülmesi sanatıdır. Kuyumculuk denildiğinde akla ilk olarak altın gelmektedir. Ancak kuyumculuk sektöründe altın dışında ham madde olarak gümüş gibi diğer kıymetli metaller ve değerli taşlar gibi ham maddeler ya da bunların kombine halleri kullanılmaktadır. 

Türkiye, altın ve mücevherat pazar büyüklüğü açısından Hindistan, Çin, ABD ve Rusya ile birlikte dünyanın en büyük beş pazarı arasında yer alırken, üretimde de Hindistan ve İtalya ile birlikte ilk üç ülke arasında bulunmaktadır. Türkiye yıllık olarak 400 ton altın işleme kapasitesine sahiptir. Ülkemizde her sene yaklaşık 250–300 ton altın mücevherat üretilmektedir. 

Sektör Türk imalat sektörlerinin en büyükleri arasında yer almakta ve yaklaşık 250 bin kişi istihdam etmektedir. Sektörde yaklaşık 5 bin üretici, 35 bin perakende satış mağazası bulunmaktadır. Altın mücevherat üretim merkezi İstanbul olmakla beraber, Ankara ve İzmir'de de oldukça önemli miktarlarda üretim yapılmaktadır. Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki bazı illerde de geleneksel çizgiler taşıyan üretimler mevcuttur. 

Türkiye'nin kuyum sektöründe yer alan: mücevher, pırlanta ve kuyumculuk alanında faaliyet gösteren en önemli Türk malı yerli markaları ve şirketleri: 

1-) Altınbaş - Altınbaş Kuyumculuk İth. İhr. ve Tic. A.Ş. 


2-) Ariş - Ariş Hediyelik Eşya San. ve Tic. A.Ş. 


3-) Atasay - Atasay Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


4-) Blue Diamond - Med-Art Sağlık Hizmetleri ve Kuyumculuk Ltd. Şti. 

5-) Gilan - Gilan Mücevher Ticaret A.Ş. 


6-) Glamira - Glamira İnternet ve Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. 


7-) Roberto Bravo - Motif Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. 


8-) Zen - Med-Art Sağlık Hizmetleri ve Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 

4 yorum:

yerli pırlanta markaları, Türkiye'nin en ünlü mücevher markaları, Türk altın markaları, Türk kuyum markaları listesi, kuyumculuk markaları yerli, unlu mücevher markaları

tek taş markaları, yarım tur ya da tam tur yüzük pahalı pahalı satıp milleti kazıklayan

Linklerini eklemeyerek çok iyi yapmışsın aferin tebrikler

geldi erkek düşmanı markalar, ayrıca servet düşmanıdır bu markalar ülkemizin alın terini emeğini paramızı çalıp yurt dışındaki mihraklara aktarırlar. Bizde pırlantayı bir şey zanneden mal karılar olduğu sürece bize müstahak