Tekstil ve Moda

Bebekler İçin Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Olur

Bebeklerin ayak yapısı biz yetişkinlerle aynı değildir. Bir bebeğin ayağı genellikle parmaklara doğru daha geniş, topuk kısmı dar ve yağ dokusuyla kaplı olur ve oldukça esnektir. Belki de bu sebeple uzmanlar yeni yürümeye başlayan bebeklerin ayak gelişimlerini desteklemek için çorapla ya da çıplak ayak yürümelerini tavsiye ediyor. Çünkü esnek ayakları baskıyla karşılaşırsa şekil bozuklukları meydana gelebiliyor. Dikkat edilmezse ileride bacak ve sırt gibi diğer bölgeleri de etkileyen ayak problemleri oluşması kaçınılmaz bir hal alıyor. Bu sebeple doğumdan itibaren bebeğinizin ayaklarını serbest, özgür bırakmanız ayak gelişiminde büyük rol oynuyor. Ayağa kalkmaya ve tay tay yürümeye başlayan bir bebek, ilk önce ayak tabanları ve topuklarıyla yürümeyi hissettiği için ilk zamanlar yalın ayak ya da çorapla yürümeye alışması ayak kas gelişiminin öneminde ilk sıralarda yer alıyor. 

Her ne kadar evin içinde bebeğin ayakkabısız sıkmayan bir çorap giydirilmesi önerilse de dışarıya çıktığında ona bir ayakkabı giydirmek şarttır. 

Bebek için uygun ayakkabıda olması gereken özellikleri nelerdir 
- Bebek ayakkabısı yumuşak ve esnek olmalı, bebeğin dengesini kurabilmesine izin vermelidir. 
- Ayakkabı tabanı ne çok ince ne çok kalın olmalıdır, yerdeki sert cisim ve yüzeyleri hissettirmeyecek kadar kalın, dengeyi bozmayacak yere yakınlığı iyi ayarlanmış şekilde ince olmalıdır. 
- Kalın tabanlar ağır olabileceği için dengeyi bozup düşmelere ve tökezlemelere neden olabilir ayrıca çabuk yorar. 
- Topuk kaymayacak tarzda olmalı yük vermeye ve gerilmeye dayanıklı olmalı, yüksek topuklu ayakkabılarla düşebileceği için kesinlikle kaçınılmalıdır. 
- Yüksek bilek desteği olan ayakkabılar (bot) genelde gerekli değildirler; ama ille de kullanılacak ise de ayağın ve bileğin bebek tarafından hareket ettirilebildiğinden emin olunmalıdır. 
- Ayakkabı ayağı sıkmamalı hava alarak ayağın serin, rahat, koku yapmayan, kuru ortamda kalmasına izin vermelidir. 
- Tahriş etmeyen, alerji yapmayan ağır kimyasal ve fitalat içermeyen güvenli yerli marka ayakkabılar tercih edilmelidir. 

6 yorum:

Doğru ayakkabı seçimi konusunda bende bir şeyler paylaşmak istiyorum: Bebekler için seçilecek ayakkabı, ayak parmak ucunun yarım parmak eni kadar uzun olmalıdır ki ilerde giysin diye ayakkabının büyük seçilmesi ise ayrı bir sorundur. Çünkü bu, düşmelerin en büyük nedeni olmaktadır. Yazın ise genellikle fileli, havadar ayakkabılar iyi olur. Çünkü bu ayakkabılar bebeğin ayağının terlemesinin önüne geçiyor bu da konforlu bir ayak sağlıyor. Doğru ayakkabı tercihi, sadece ayağı değil bütün vücudu korur bunu her zaman akılda bulundurmak gerekli.

Bebekler için doğru ayakkabıyı nasıl seçeriz, bebeklerde ayakkabı kullanmalı mı yoksa kullanmamalı, bebek için ayakkabı ve çorap seçimi de dikkat edilmesi gereken bir mevzu.

ne kadar küçükse o kadar pahalı olan eşyaya bebek ayakkabısı denir.

bebekler için alınabilecek ayakkabı naslıdır acaba,yenidogan ayakkabisi nasildir tercihte dikkat edilecekler,bebeklere ozel ayakkabi ozellikleri nelerdir acaba,bebek ayakkabisi nedir özelliği ne,bebek ayakkabisi nasil olmalidir kısaca,

önce bi bebek yapayım da ayakkabısı beklesin biraz

haha bende bebek yapacak birini bulayım da ilk önce bebeği beklesin biraz