Tekstil ve Moda

Dresuar Nedir, Dresuar Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır

Ahşap dresuar. 
Dresuar, ayakları ve genellikle çekmeceleri bulunan dekoratif sehpalardır. Dilimize İngilizce'den geçen dresuar kavramı; hem şifonyer, hem konsol masası, hem makyaj masası, hem de vitrin terimlerini karşılıyor. 

Küçük dolap veya çekmeceleri bulunan uzun ayaklı mobilya modellerine dresuar denilmektedir. Özellikle koridor ve oturma odası dekorasyonlarında sıkça gördüğümüz dresuarlar, çoğunlukla dekor olarak kullanılsa da bazen depolama amaçlı da kullanılabiliyor. Dresuarın sehpadan ne farkı ise; dresualar daha ince ve uzun yapıya sahip ve sehpaların aksine bir çok alanda dekor olarak kullanılabilir. Diğer mobilyaların aksine duvara sabitleyerek kullanılırlar. Aynı şekilde evin sadece bazı odalarında kullanılabilen konsol, şifonyer ve komodinlere kıyasla oldukça geniş kullanım alanına sahiptir. 

Dresuarlar genelde evin girişinde konumlandırılmakta olup ve genellikle evden çıkarken mutlaka alınması gereken anahtar, cüzdan, çanta gibi eşyaları üzerine koymak için kullanılır. Aynı zamanda eve girdikten sonra anahtarları, cep telefonlarını, gazete ve dergileri koymak için de en ideal yerlerden biridir. Ayna ile kombinlendiğinde, evden ayrılmadan hemen önce görünümünüzü kontrol etmenize de imkan tanıyan dresuarlar, evinize gelen kişileri de ilk karşılayan mobilyalar olarak ön plana çıkmaktadır. 

Dressur Nerelerde Kullanılır 

Yatak Odası Takımı: Ortama oldukça romantik ve otantik bir hava katan dresuarları yatak odanızda kullanarak şöminelerin verdiği seyir keyfini ve ambiyansı yakalayabilirsiniz. Şifonyerinizin veya makyaj masanızın yerini alabilecek bu mobilyalarla aynı zamanda yerden de tasarruf edeceksiniz. Dilerseniz makyaj malzemelerinizi yerleştirebilir, şifonyerinize uygun sandalye ile klasik bir alan oluşturabilirsiniz. 

Giriş ve Koridorlar: Dresuarların en çok kullanıldığı alan, antre olarak da bilinen evin koridoruna bağlanan girişlerdir. Bu nedenle eve ilk girdiğinizde gözünüze çarpan mobilyalar dresuarlar olacaktır. Özellikle dekorasyonunuza modernlik katacak bir fikir için boş koridorlarınızı dresuar ile taçlandırabilirsiniz. Aynı zamanda evinizde vestiyer yoksa anahtarınız ve çantanız için kullanışlı bir köşeye sahip olacaksınız. 

Yemek Odası Takımı: Özellikle özel davetlerde hoşunuza gidecek o ambiyansı yemek odası takımında dresuar kullanarak yakalayabilirsiniz. Konsolunuz olmasa bile dresuar sizin için konsol görevi görebilir. Bu sayede sakladığınız çatal bıçak takımlarını ve masa örtülerini saklayabilirsiniz. Vazo ve şamdanlarla süsleyebilirsiniz. 

Oturma Odası Takımı: Oturma odasında kullandığınız mobilya takımının yanı sıra dresuarları da bu takımın bir parçası haline getirebilirsiniz. Dresuarların dekorasyon tarzına uygun olduğundan emin olun. Koltuk takımlarınız hangi tarza sahip olursa olsun dekorasyonunuzun bozulmaması adına aynı malzeme ve tarzda kullanmanız oldukça önemlidir. 

0 yorum: