Tekstil ve Moda

Papyon Nedir, Papyon Kullanımı Nasıl Olmalıdır

Papyon (Alm. Fliege, Fr. papillon, İng. bow-tie), kelebek biçiminde, bir çengelle ya da lastik bağla yakaya tutturulan boyun bağı. 

Kusursuz Bir Görünüm İçin Papyon Nasıl Takılır 
Papyon, davet şıklığının vazgeçilmez parçalarından biridir. Son derece önemli olan bu aksesuar özel günlerde sıklıkla tercih edilir. Özellikle takım elbise ve damatlıklarda hoş bir görüntü oluşturur. 17. yüzyılın sonlarına doğru görülen düğümlenmiş kravat geleneğinin günümüze bir yansıması olan bu aksesuar artık gündelik yaşamda da kullanılır hâle gelmiştir. Papyon kombinleri, sokak modasında, seçkin davetlerde ve iş yaşamında karşınıza çıkabilir. 

Papyon Hangi Gömleğe Takılır 
Giyim parçaları içinde önemli bir yere sahip olan gömlekler, moda trendleri değiştikçe farklı modellerle karşınıza çıkar. Yuvarlak, iğneli, düz, şeritli yaka tipleri günlük yaşamda sık sık karşılaştığımız gömlek modelleridir. Bunun yanı sıra Gazi Mustafa Kemal’in de kullandığı ve adını Atatürk’ten alan ata yaka gömleklerde yoğun olarak kullanılır. Papyon ata yaka gömleklerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alır. Papyon takmak sadece ata yaka gömleklere özgü değildir. Çoğu kez düz yaka gömlek tipleri ile de bu güzel aksesuar kullanılabilir. Özellikle smokinden ziyade klasik takım elbiselerle birlikte kombinlenecekse düz yaka gömlekler tercih edilir. Papyonlar kullanıcıların beden özelliklerine göre dizayn edilebilir. Papyon ölçüleri de bu anlamda her bedene uyacak şekilde tasarlanabilir. Örneğin arkadan ayarlanabilir hazır papyonlar, boyun kalınlığınız ne olursa olsun rahat etmenizi sağlayacaktır. Papyon hangi gömleğe takılır sorusuna yanıt verdikten sonra nasıl takıldığına geçebiliriz. 

Adım Adım Papyon Bağlama: Papyon Nasıl Takılır 
Kravat gibi özel anlara şıklık katan papyonları takmak da son derece kolaydır. Kendiniz bağlayabileceğiniz papyonları papyonları satın alabileceğiniz gibi hazır papyon türlerini de tercih etmeniz mümkün. Bağlanmayan ürünler pek çok papyon takma tekniği kullanılarak hazırlanabilir. Bağlı papyon modellerinin ise takılması daha kolaydır. Böylelikle papyonlarınızı hazır hâle getirmek için ekstra bir zaman harcamanız gerekmez. Hazır papyonların arka kısmında bir kemer veya çıt çıt bulunur. Bu ayrıntılar sayesinde ayarlanabilir özellik taşıyan papyonlar rahat takılır. Gün sonunda kaldırılarak yeniden kullanım için bekletilir. Hazır papyonlar kolay kırışmaması ve kullanıcıya zaman kazandırması bakımından idealdir. Damatlık papyonlarda da aynı durum geçerlidir. Papyon takmak, dikkat gerektiren bir husustur. Özellikle orantılı durması bu aksesuarda çok özen gösterilmesi gereken bir konudur. Kullanıcılar papyonlarını sağa sola kaymayacak ve kelebek kanadının iki tarafı eşit olacak şekilde bağlamalıdır. Son olarak papyon takmak isteyen bireylerin, doğru renk ve desen seçimi yapmaları önem arz eder. 

Papyon Nerelerde Kullanılabilir 
Papyon deyince akla ilk olarak düğünler. Damatların vazgeçilmez aksesuarlarından olan papyon, doğru kombin edilmesi gereken bir parçadır. Bu nedenle düğün öncesi damatlık papyon nasıl takılır sorusu kafaları kurcalar. Damatlık papyonun takılma biçimi düz ya da ata yaka gömleklerde olduğu gibidir. Bu anlamda damatlık papyon takmak ekstra bir çaba gerektirmez. Fakat damatlık papyonun kemer ve diğer aksesuarlar ile uyumu şarttır. Papyon kombinlerinin kullanıldığı tek yer elbette düğünler değildir. Seremonik davetlerde sık sık rastlanan papyon daha bakımlı ve şık görünmenizi sağlar. Bunun yanı sıra artık günlük yaşamda, okul hayatında, sokakta ve rutin ofis hayatında da papyonlara rastlamak mümkünüdür. Önceleri yalnızca düz çizgili ya da sadece tek renk dizayn edilen gömlekler ile kullanılan bu aksesuar şimdi ekose desenler ve puantiyeli modellerle de sıkı dosttur. 

0 yorum: