Tekstil ve Moda

Polipropilen Halı Nedir, Polipropilen Halı Özellikleri

Polipropilen (PP) halılar, üreticiler tarafından üretim kolaylığı ve tüketiciler için ucuz bir ürün sağlayan sentetik elyaf bir halıdır. Daha düşük bir esneklik derecesine sahip olsa da, genellikle düşük döngü tarzı halılarda üretilerek aşınma belirtilerini en aza indirir. Ekstrüzyon işlemi sırasında, lifler sıvı formda olduğunda renk eklenir, bu da rengi lifin ayrılmaz bir parçası haline getirir. Bu, solmaz ve yıllarca yeni gibi görünecek bir lif oluşturur. 

Polipropilen; sert, opak ve sağlam bir malzemedir. Düşük özgül ağırlığa sahiptir, suda yüzebilir. Elektriksel olarak yalıtkan bir malzemedir. Düşük yüzey pürüzlülük değeri sayesinde sürtünme direnci de düşüktür. Kolay temizlenebilirliği ile bilinmekle birlikte diğer adı olefin olan polipropilenin yağ bazlı lekelenmelere karşı direnci polyamide göre daha zayıftır. Polipropilen, nem ve küfe dayanıklılığı nedeniyle hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilmektedir. Naylon ve akriliğe kıyasla çok daha ucuz olan Polipropilen boyanmaya karşı dirençli olması nedeniyle de diğer tür halılara nazaran çok daha mat renklere sahiptir. Ayrıca orjinal görüntüsünü koruma süresi açısından da diğerlerine göre daha yetersizdir. Anti-statik olması ise avantajıdır. 

Neden Polipropilen Halı Seçmelisiniz 
Polipropilen halılar, liflerin ekstrüde edildiği doğası sayesinde mükemmel solma ve leke direnci sunar. Temizlemesi de kolaydır ve halıların beklenmedik dökülmelere ve kazalara maruz kalabileceği her ortamda iyi bir seçimdir. Polipropilen iplikler düşük esneklik sunar. Bu, daha kolay ezildikleri ve bir polipropilen halıların diğer sentetik halılara göre daha çabuk düzleşip mat bir görünüm geliştirebileceği anlamına gelir. Bu sizi polipropilen halılardan uzaklaştırmamalı, ancak hangi tarz halı döşeyeceğiniz konusunda kararınızı yönlendirmelidir. Düşük döngülü bir yapı seçerek, polipropilen halıların hassas olduğu görünür düzleşme belirtilerini azaltacaksınız. Bu, bir polipropilen halıyı, aile salon odalarında bile iyi bir ekonomik seçim yapar - çoğunlukla sabit mobilyaların bulunduğu geniş alanlar ve minimum yaya trafiği, bu, öncelikler listesinde leke direncinin ve temizleme kolaylığının daha yüksek olduğu bir odadır. Bu düşük fiyat noktasında, bir polipropilen halı, hala harika görünümlü kaliteli bir ürün isteyen, bütçesi olan aileler için harika bir seçenektir. 

0 yorum: