Tekstil ve Moda

Trilobe Nedir, Trilobe Ne Demek

Trilobe, filamanlara ışık geçirgenliği ve yansıtma özelliği vermek için gerçekleştirilen üçgen kesit. Trilobe ya da trilobal kesit verdiği parlaklığın tüm üstünlüklerini ipliklere taşıyarak estetik ve göz alıcı efektler kazandırmaktadır. 

Liflerde trilobal, üç farklı kenarı olan bir enine kesit şeklidir. Trilobal şekil, optik yansıtma özellikleri açısından avantajlıdır ve tekstil elyaflarında kullanılır. Bazı durumlarda, ipek benzeri bir görünüm vermek için bu trilobal formda sentetik lifler üretilir. Yuvarlak kesitli filamentler, trilobal filamentlere göre daha az parlaklığa sahiptir. 

Trilobal kesit, dokunuşun iyileştirilmesine ve parlaklığın arttırılmasına yardımcı olur. Polyester ve naylon gibi birçok sentetik elyaf, parlaklığı arttırmak ve tuşe değiştirmek amacıyla trilobal enine kesit şeklinde üretilmektedir. Parlaklık kumaşlara estetik değerler katar, çekiciliklerine katkı sağlar. 

Trilobal İplik Özellikleri 
Sentetik lifler, üretim sırasındaki uyarlanabilirlikleri nedeniyle kıvırma ve tekstüre etme gibi özel efektler için özellikle uygundur. Trilobal enine kesit, liflere parlaklık sağlamanın yanı sıra, dokuyu ve mukavemet ve statik özellikler gibi çeşitli fiziksel nitelikleri değiştirmeye yardımcı olur. Trilobal enine kesit şekli, filamentlerdeki üretim kusurlarını azaltmaya yardımcı olur. 

0 yorum: