Saçlarına doğal görünümlü ışıltılar ve ton geçişleri katmak isteyen birçok insanın ilk renklendirme tercihi olan röfle hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ister misiniz? Saçlarına doğal gölgeler ve ışıltılar katmak isteyen kadınların öncelikli tercihlerinden biri olan röfle, doğru uygulandığı takdirde son derece güzel sonuçlar yaratan bir renklendirme tekniğidir. Röflenin uzun yıllardır son derece rağbet gören bir yöntem olduğunu söylemek yanlış olmaz. Röfle yaptırdığınızda saçlarınızın rengini tümden değiştirmek ya da radikal kararlar almak zorunda kalmazsınız. Küçük değişikliklerle saçlarınıza yepyeni bir görünüm kazandırabilir, saçlarınızdaki doğal ton geçişlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Siz de röfle yaptırmayı düşünüyorsanız, bu renklendirme tekniği hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmaya ne dersiniz? Röfle nedir, nasıl yapılır? Röfle renkleri nelerdir? Bu soruları birlikte cevaplayalım!
Röfle Nedir
Röfle, bazı saç tutamlarının simetrik olarak saçların mevcut renginden birkaç ton açık renkte boyanmasıyla yapılan bir işlemdir. Röfle saç renkleri, saçların doğal renginden 1-6 ton açık olabilir. Bu renklendirme tekniğinin temel amacı, açık tonlara boyanan saç tutamlarının saçların genel görünümünde doğal bir kontrast ve geçiş yaratmasıdır. Saçlarda yaratılan doğal ve açık tonlardaki geçişler saçlara daha hacimli, parlak ve hareketli bir görünüm kazandırır. Röfle dikey olarak yapılan ve dipten başlayan bir uygulamadır. Saç diplerinden uçlarına kadar bir açık, bir koyu olacak şekilde şeritler hâlinde yapılır. Röfle kahve tonları ve açık sarı tonları ile birlikte yapılan bir işlemdir.
Röfle Nasıl Yapılır
Röfle işlemi esnasında öncelikle saçlarda yaratılacak ışıltıların tonu kararlaştırılır. Bu ton, röfle yaptıracak kişinin kararına bağlı olarak doğal ya da keskin geçişler oluşturabilir. Saçların arasından ince bir tarak yardımıyla ayrılan orta kalınlıktaki tutamlar seçilen tona boyanır. Boya saçlarda yeterince bekletildikten sonra durulanır ve saçlar ışıltılı ton geçişlerine kavuşur.
Röfle ve Balyaj Arasındaki Fark Nedir
Her iki renklendirme tekniği de saçlarda ton geçişi ve ışıltı yarattığı için, röfle ve balyaj sıklıkla karıştırılır. Balyajın röfleden farkı, balyaj işlemi uygulanırken saçın doğal renginin korunmasıdır. Röfle işleminde tamamen boyanan saç tutamlarına karşın, balyaj esnasında saçların yalnızca boylarına ve uçlarına renk yoğunluğu katılır.
Röfle Çeşitleri Nelerdir
Röfle işlemi temelde saçın gölgelendirilmesini temsil eder. Bu nedenle röfle çeşitleri beş farklı gruba ayrılır. Klasik röfle, meç, balyaj, palet ve degrade-ombre başlıkları farklı ton geçişleri yaratan röfle çeşitlerini temsil eder. Tüm yöntemlerin amacı, saçın doğal renginden daha açık tonlar yaratarak ışık oyunu geçişleri oluşturmaktır.
Röfleli Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır
Röfleli saçların sağlığını ve boya pigmentasyonunu korumak için doğru bakım ürünlerini kullanmak büyük önem taşır. Saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından korumak ve boyanın akmasını mümkün olduğunca engellemek için boyalı saçlara uygun saç bakım ürünlerini tercih etmelisiniz. Elidor Renk Koruyucu ve Canlandırıcı Bakım serisini kullanarak saçlarınızın ışıltısını ve ton geçişlerini koruyabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder