Tekstil ve Moda

Sim İplik Nedir

Sim iplikler değişik ipliklerle puntalanarak ya da bükülerek çok farklı bir görüntü ve görev kazanmaktadır. Bir ya da iki yüzü epoxy ve alüminyum koruma ile kaplanmış farklı kalınlıklarda polyester filmin 1inc'hinin değişik boyutlarda kesilmesi sonucunda 1/32, 1/69, 1/85, 1/100 ve 1/27 gibi genişlikte metalik iplikler ortaya çıkmaktadır. Değişik ölçülerde kesilmiş olan iplikler bu şekilde kullanılabildiği gibi (M tipi), 2 adet polyester veya naylon 20 denye monofilament ipliklerin Z ve S şeklinde bükülmesi ile de kullanılabilmektedir. 

Sim İplikler Nerelerde Kullanılır 
Sim iplikler; örme iplik, dokuma iplik, triko iplik, halı iplik vb. alanlarda kullanılabilmektedir. 

Sim İplik Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir 
Birçok alanda kullanılan sim iplikler, farklı iplerle puntalanarak ortaya estetik bir görünüm çıkarmaktadır. Kıyafetlerde, halılarda, havlularda, örtülerde ve birçok ev eşyasında kullanılan iplik türüdür. Sahip olduğu parlaklık sayesinde, görkemli görünümü ön plana çıkarmaktadır. Aynı zamanda triko ve kazaklarda da kullanıldığı görülmektedir. Bükülmeyle kullanılan iplik, farklı ipliklerle bir araya gelerek; farklı bir tasarımın ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Masa örtülerinde bulunan parlak tasarımlar sim iplik ile yapılmaktadır. Ev ve tekstil ürünlerinde sürekli kullanılan ipliğin kullanım alanı oldukça geniştir. Ev tekstil ürünlerine güzel bir tasarım sunmak amacıyla kullanılan ipliklerin, işe yaradığını görmemek mümkün değildir. Dokuma ve örme iplik alanlarında da kullanılması, kullanım alanının geniş olduğunun göstergesidir. 

Sim İplik Ne İşe Yarar 
Sim iplik, en çok tasarım sırasında kullanılmaktadır. Havlu, kazak, triko, ev tekstil ürünlerinin üzerinde bulunan tasarımı güzelleştirmek amacıyla kullanılıyor. Bu tarz ürünlerin üzerinde bulunan parlak görüntü, sim iplik ile sağlanmaktadır. Kolay bir şekilde tasarımın oluşması, ipliğin en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Kolay çözülmemesi ve sökülmemesi kullanım tercihini arttırmaktadır. Tekstil ürünlerinin birçoğunda görülen bu ipliğin, modada yeri oldukça büyüktür. Dantel tasarımlarında bile kullanılan bu ipliğin rahatsız edici bir görüntüye sahip olmaması, birçok tasarımcı tarafından tercih edilmesine sebebiyet vermiştir. İpliğin çok sayıda çeşidi bulunmaktadır ve her çeşidinin kullanım amacı farklıdır. 

0 yorum: