Tekstil ve Moda

Madras Kumaş Nedir, Madras Kumaş Özellikleri

Madras ekosesi kumaş. 
Madras ya da madras ekosesi, bezayağı bağlantı ile üretilen madras ekose, çok renkli, dar ve geniş kareler şeklinde dokunan ekoseli kumaşlardır. Madras, genellikle pantolon, şort, elbise ve ceket gibi yazlık giysiler ve perdelik, mendillik ve gömleklik için kullanılan, tipik desenli dokuya ve ekose tasarıma sahip hafif bir pamuklu kumaştır. 

Perdelik madras kumaşlar çok ince ipliklerle çok açık gaz örgüde dokunan ve yumuşak kalın ekstra atkılarla açık renkli motif efektlerinin oluşturulduğu yapılardır. Mendillikler bezayağı örgüde renkli ekose efektlerde dokunan ince kumaşlardır. Gömleklikler ise ince ve hafif çizgili kumaşlar olup bunlar zefir kumaş adını da alırlar. Gömleklikler ve mendillerde orijinal olarak doğal boyalarla renklendirilmiş ipliği boyalı karde pamuk ipliği kullanılır. Örnek: Madras gaz kumaş: 80 Ne, 17.3 tel/cm çözgü; 70 Ne, 11.8 tel/cm temel atkı; 12 Ne ekstra atkı. 

1 yorum:

Madras, genellikle pantolon, şort, elbise ve ceket gibi yazlık giysiler için kullanılan, tipik desenli dokuya ve ekose tasarıma sahip hafif bir pamuklu kumaştır.